Fullt ös på Mälaren

Redaktionen

RedaktionenDen 9 augusti körs ett av sommarens mest spektakulära motorbåtsevenemang. På Björkfjärden i Mälaren kommer runt 40 snabba motorbåtar visa musklerna.
Det är allt från skenande fiskebåtar med 250 hästkrafter på akterspegeln, till amerikanska muskelbåtar i 40-fotsklassen med tusentals hästkrafter.

Uppvisningstävlingen är ett så kallat ShootOut som går ut på att under en sträcka av 1 sjömil uppnå högsta möjliga fart med sitt ekipage. Evenemanget är inspirerat av det amerikanska eventet ShootOut at Lake of the Ozarks.

Vi hoppas kunna visa upp toppfarter bortåt 100 knop. Men naturligtvis under säkra förhållanden. Sjöpolisen har lovat vara på plats och vi kommer att ha ett stort antal bevakningsbåtar utmed banan. Det kommer även att finnas sjukvårdare och dykare närvarande, säger Jon Palmqvist som är med och arrangerar.

Uppvisningarna pågår från morgon till sen eftermiddag. Efter avslutade uppvisningar förflyttas hela evenemanget till sjökrogen på Pampas Marina där vinnarna koras med middag och prisutdelning.

Man kan läsa mer om evenemanget på vår hemsida http://www.shootout.se och självklart är alla välkomna både på tävlingarna samt på middagen på Sjökrogen.

Vi kommer att ha en stor publikbåt ute på Björkfjärden till vilken man kan lösa biljett. På middagen kommer vi förutom vinnarna även kora årets Top Gun som delas ut till årets häftigaste ekipage. Vi får bara hoppas vädergudarna är med oss.

 För mer information om evenemanget:

http://www.shootout.se

http://www.boatsite.se

 

racing_motorsport_shotoutlogo

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Hugo Boss cancel racing Vendee Globe

Tårögd Thomson tvingas bryta efter kollision

PRB Skipper Capsize

Båten gick av på mitten och sjönk!

Le Cam rescue Vendee Globe

Nödställd skeppare försvunnen i Vendée Globe – tills nu!