Galeon 430 Sky – friskt polskt nytänk

Galeon 430 Sky – friskt polskt nytänk

Redaktionen

När en ny stor motorbåt ska tas fram brukar man spela safe och inte bjuda på några större innovationer att tala om. Men Galeon 430 Skydeck är en ovanligt frisk fläkt.

Traditionalister och andra som inte gillar att båtkonstruktörer tar ut svängarna får huka sig. Galeon 430 Skydeck är inte bara ännu en daycruiser, hardtop eller flybridgebåt i mängden. Utan snarast en blandning av de båda sistnämnda.

Nätt flybridge
Tack vare att man att den utvändiga förarplatsen med tillhörande passagerarsäten är placerade långt bak på taket så har man också kunnat göra en jättelik taklucka som i öppet läge ger utomhuskänsla även inne i salongen. Och det utan att det känns som man har prutat för mycket på något. Flybridge rymmer förstås inga mängder av människor men här finns ändå en rejäl solbädd.
Takluckan, som är transparent, ger tillsammans med många och stora fönster runt om dessutom befriande mycket ljusinsläpp i salongen och känslan av att sitta i en glaskupol är inte långt borta. Salongen har annars en strikt och modern layout med ett rejält pentry på babord sida och en lika rejäl U-soffa på den motsatta. En halvtappa leder sedan till förskeppet där varvet i nio fall av tio bygger en trehyttslösning (alternativet är två) med två kojer i varje. Totalt finns det alltså sovplatser för sex personer.

Musse Pigg-fasoner
Ett säreget grepp så gott som något är också sittgruppen på akterdäcket som består av en soffgrupp med ett bord emellan. Inget konstigt så långt. Men när den med några enkla handgrepp och på ett ögonblick görs om till en jättelik solsäng så går tankarna till Musse Piggs husvagn på julafton.
Aktersoffa/solbädd i fyra skepnader.

Som förare kontrollerar man två stycken Volvo Penta D4 260 (2 x 260 hk) som ger en toppfart på 30 knop och en marschfart på drygt 20. I Galeons koncept ingår också att kunden har stor valfrihet när det gäller inredningslayout samt träslag och tyger i inredning och klädsel. 

Det ger kunden möjlighet att göra en redan säregen båt ännu mer personlig.

Galeon 430 Skydeck
Längd: 13,25 m
Bredd: 4,16 m
Vikt: 12 000 kg
Djupg: 0,80 m
Bränsle: 2 x 550 l
Vatten: 450 l
Motor: 2 x Volvo Penta D4 250 hk
Antal personer: 12
Toppfart: 30 knop
Pris: 3 500 000 kr
Mer info: www.galeon.pl.

Redaktionen

batar_motorbatar_2014_Galeon_430_GaleonBildspel1Ingang_Ganghelikopter_bildspel_1200

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

aquador-300-ht

Aquador 300 HT – ljus, komfort och lite sport

aquador-250-ht

Aquador 250 HT – hardtopbåt för nordiska förhållanden

voyage photography

Galeon 410 HTC – fortsätter att vika ut sig!

batar_motorbatar_2018_Galeon470Sky_Ingang_GaleonIngang

Galeon 470 – välutvecklad och rätt på flera sätt