Greatline 29 – debut för motorbåtsdesigner

Redaktionen

Redaktionen

Greatline 29 WA är resultatet av Lars Tengbergs motorbåtstankar.

Lars Tengberg från Småland ville skapa en egen motorbåt. Sagt och gjort, i år visar han upp sin Greatline 29 WA.
– På Båtmässan i Göteborg kom mycket folk. De satt, kände och klämde och frågade om båten. Det ger oss hopp om ett varmt mottagande även av vår nästa båt Greatline 25 Day, säger han.

 

Lars Tengberg från Stenstorp i närheten av Skövde må vara en okänd motorbåtsdesigner, men han ser ut att ha lyckats väl med sin första skapelse. Hjälp har han haft av den mer etablerade Geir Arnestad och tillsammans har de förverkligat Lars dröm – en egen motorbåt.

Resultatet blev så bra att Lars beslutade sig för att starta egen tillverkning. Greatline 29 WA visades för första gången på Båtmässan i Göteborg.

Den mottogs mycket positivt, ja till och med så positivt att Lars började skissa på en uppföljare. Till nästa sommare planeras sjösättning av Greatline 25 Day.

 

 

 

Lars Tengberg drev Skaraborgs båtinredning & båtbyggeri som startade 2004 i Skövde. Under första året främst med försäkringsarbeten samt färdigställning av Scannerbåtar från Scanyacht.

2006 startades företaget Greatline Boats of Sweden AB och all verksamhet har förts över till det nya bolaget som nu befinner sig i större lokaler på Ranstadsverken i Stenstorp strax utanför Skövde.

 

Läs mer om svenska Greatline boats.

 

Relaterade artiklar

Trippelmontage

Trippelmontage i budgetklassen!

batar_motorbatar_2016_Gratline230_Gratline230Ingang_Greatline230Ingang

Greatline 230 Open – ny helsvensk retroracer

racing_havskappsegling_2016_VORGoteborg_Ingang_VORGotetIngang

Volvo Ocean Race – delstopp i Göteborg 2018!

batar_motorbatar_2016_Sandstrom565_Ingang_puffbild_sandstrom

Sandström 565 AC – kompromisslös laståsna