HOC 33 P Coupé – premiär för nya svenska ikonen

HOC 33 P Coupé – premiär för nya svenska ikonen

Gustav Morin

Blivande teknik- och stilikonen HOC 33 P Coupé har premiär på båtmässan Allt på sjön i Gustavsberg i helgen. Men redan nu kan Hamnen.se servera färska videobilder från världens vackraste skärgård.

Svenska HOC Yachts är ett, i moderna dagar, unikt projekt på många sätt. 

Inte nog med att de satsar på en lättdriven och på alla sätt komfortabel båt, att design och utveckling med stor ambition genomförs av Sveriges framtid i ämnet och att byggnationen äger rum på på Gotland.

De har dessutom tagit god tid på sig. 

Form, funktion och detaljer har fått verka fram och båten har testats idogt inför lanseringen som alltså äger rum i Gustavsberg  nu till helgen. 

Bara genom att se bilderna noterar vi att båten har ett högt och fint gångläge och att linjerna lirar lika fint som på skisserna vi tidigare sett.

Vi hoppas på att inom kort uppleva båten och testa alla funktioner i verkligheten. Tills dess kan ni läsa mer fakta i våra tidigare artiklar om HOC 33 P Coupé

 

HOC 33 P Coupé  
Längd: 10,21 m
Bredd: 3,15 m
Vikt (inkl motor): 3 850 kg
Bränsletank: 380 l
Djupgående: 0,55 m
Motor: Volvo Penta D6-400
Fart: 40+ knop
Förbrukning: 40 l/h i 29 knop
Pris: 3,5 miljoner kr
Mer info: www.hocyachts.com

Läs också:
HOC 33P Coupé – svenska nyheten sjösatt i Visby
HOC 33P Coupé – svensk innovation blir verklighet
Framtidens båtratt med allt på ett ställe
Petestep – nydanande svensk skrovinnovation

Pressrelease:

“HOC 33P Coupé är en smart, sportig och elegant båt med mycket hög funktionalitet och byggkvalitet.

– Vi siktar på att göra en båt med enastående komfort och att ha den mest lättanvända och sjövärdiga båten i klassen, säger Vilhelm Djurberg, VD och initiativtagare till helsvenska HOC Yachts. 

HOC 33 P har Petesteps omtalade bottenteknik med mycket mjuk och tyst gång, samtidigt som bränsleförbrukningen är låg. Den kombinationen har inte varit möjlig att uppnå innan patenterade svenska världsnyheten Petestep kom på marknaden under 2016. 

HOC 33 P är designad av Ekman/Blomquist Yacht Design. Båtarna byggs i Visby där båtfabriken har startats upp igen för HOC Yachts.

– HOC 33 P Coupé är en båt för såväl vackra sommardagar som riktigt ruggiga dagar, säger designern Jens Blomquist. Projektet har varit fantastiskt inspirerande för oss eftersom HOC Yachts rakt igenom ställt så höga krav.

En ytterligare världsnyhet ombord är infotainmentsystemet Yacht Defined, en satsning med flera svenska partners, som inkluderar allt det senaste inom el, navigation och infotainment.

– Vi tar upp konkurrensen med dagens låsta styr- och navigationssystem, säger projektledaren Johan Stenbacka. En första version finns redan i HOC 33 P med sin 29” wide screen och kanske den mest användarvänliga och moderna förarmiljön hittills i en båt så full av funktioner och system. Yacht defined har nyligen fått det prestigefyllda Red Dot Award!

Den som överväger en ny båt i klassen är välkommen att provköra HOC 33 P under och efter Allt på Sjön.

– Det är verkligen skillnad mot befintliga båtar och man förstår hur enkelt och komfortabelt det kan bli! avslutar Djurberg.”

Gustav Morin

batar_motorbatar_2016_HOC_HOC_33_Puff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Hamnen_Test_X-Power_33C

Test: X-Power 33C – första motorbåten från danska X-Yachts

Silver_Viper_DCz

Silver Viper DCz – första intrycken från testen

Silver-Raptor-daycruiser-test

Test: Silver Raptor – bekvämlighet framförallt

Narke electric vattenskoter

Narke GT95 – eldriven vattenskoter med svenska Petestep-skrovet