Italienska Apreamare gör skandinavisk variant

Redaktionen

Redaktionen

Italienare med stil. Det är Apreamare-båtarna med sin runda akter och klassiskt mörkblåa skrov.
På Scandinavian Boat Show 5-9 november visar Ariboats Apreamare 45 Comfort. Där kan man även ta del av nyheten Apreamare 44 Scandinavia Edition

Apreamare är ett av nio varumärken som ingår i Ferretti-gruppen, en av världens ledande tillverkare inom nöjesbåtssektorn. Varje varv har sin egen stil men drar fördelar av koncernens gemensamma utveckling och kunnande.

Apreamare 44 Scandinavia Edition

För den skandinaviska marknaden kommer nyheten är Apreamare 44 Scandinavia Edition. Med rötterna i den traditionella ”gozzon” är denna båt nyutvecklad i såväl skrov som interiör planlösning. Skrov och tekniska lösningar har utarbetats av varvet i samarbete med Ferrettigruppens Advanced Yacht Technology, AYT, som utgör koncernens samlade tekniska kunnande.

övrig exteriör och interiör design är undertecknad Victory Design, som är en av Italiens ledande marina arkitektkontor med Brunello Acampora i spetsen.
Apreamare 44 Scandinavia Edition är redan från början anpassad för ett skandinaviskt klimat utan att göra avkall på trationell Apreamare komfort och stil.
Mörkblått skrov som toppas av en massiv mahognyplanka, teakdäck runt om och inredning i mahogny är standard.

Båten har stora fria däcksytor som gör det enkelt och säkert att röra sig runt om båten. Dörr i akterrelingen gör att det är lätt att komma ut på den stora badbryggan med plats för tenderjolle.

Akterdäck och salongen ligger i samma plan och skiljs åt med en skjutdörr i tonat glas och rostfritt stål. Rymlig u-soffa till babord och styrplats till styrbord med sidomöbel för pentry eller TV bakom. Generös takhöjd och mycket ljus tack vare stora fönster och en stor elektrisk taklucka.
En trappa ned till babord ligger ett stort, ljust kök med rejäla arbetsbänkar och cirka fyra meter i takhöjd! Det är med andra ord öppet upp till salongen.

Ägarkabinen i fören präglas har stort ljusinsläpp tack vare förlängda skrovfönster. Till styrbord ligger gästkabin med en enkelsäng och en dubbelsäng. Det går även att bädda i dinetten och inreda en liten akterkabin om behovet av sängplatser är stort.
Ordinarie kabiner har var sitt badrum.

Apreamarebåtarna byggs hantverksmässigt på beställning och det finns stora möjligheter för köparen att anpassa båten efter behov. Framdrivningen är traditionell
med två Cumminsdieslar och raka axlar. Fartområde ca 5 ? 30 knop. Marschfart ca 25 knop.
Skrovet är helplanande, undervattenskroppen är en traditionell V-botten. Skrovet är även lämpligt för Volvo IPS.

Apreamare 64 Fly

Flaggskeppet i ”gozzo”-linjen. Nu med flybridge. Akterdäck har en soffa som kan konverteras till solbädd. Sittgrupp även på fördäck. Makalös inredning med tre rymliga kabiner.

Ägarkabin mitt i båten som utnyttjar hela båtens bredd och har stora panoramafönster i nivå med vattenlinjen ? mycket
elegant och effektfullt. Noteras kan också att dessa stora skrovfönster klarar en kollision bättre än själva skrovet. VIP-kabin i fören och gästkabin däremellan. Samtliga kabiner har eget badrum. I aktern finns en liten extra hytt med badrum.

Arinoats hälsar välkommen till deras monter på Scandinavian Boat Show i Stockholm där de berättar mer om Apreamare. De ställer ut Apreamare 45 Comfort som är en av varvets större succéer.

www.ariboats.se

batar_motorbatar_2008_apreamare1

Relaterade artiklar

bloggare_Elias_analys_Elias_analys

Redaktörens egna tankar – nu startar ”Elias analys”

racing_motorsport_2013_F2_VM_Pole_for_Stark_in_Stockholm

Svensk seger i fartfesten på Riddarfjärden

Loogna spanar in prylar på Allt för Sjön 2012

Bästa båtprylarna för att öka komforten ombord

Greenline 33

Miljöfokus på Båtmässan i Göteborg

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar