Jaguars speedboat

Gustav Morin

Gustav Morin

Jaguar_Sportbrake_speedboat
Det räcker inte att ha en cool bil. Det måste finnas en sportbåt på släp för att konceptet ska vara gjutet. Det har Jaguar insett och därför designat en speedboat som matchar deras nya kombi XF Sportbrake.

Enda anledningen till att inte alltid bränna runt i en sportbil måste vara för att man behöver en dragkrok och tyngd nog att kunna släpa en snygg båt. Alltså behöver man två bilar. Det är nog den tanken som Jaguar vill skapa genom sin konceptbåt.

– Både våra nuvarande och framtida kunder har många olika och ofta aktiva intressen. Vid lanseringen av vår nya Jaguar XF Sportbrake tog vi möjligheten att skapa en vision av hur vår designfilosofi kan appliceras på en alternativ produkt, där fart och skönhet också prioriteras, säger Ian Collum som är designansvarig hos Jaguar.

Yachtdesignern Ivan Erdevicki togs in som specielaist för att skapa den 6,1 meter långa skönheten. Den är byggd av glasfiber och har en fena i kolfiber som sträcker sig från cockpiten över det teaklädda akterdäcket och hela vägen till akterspegeln. Fenan ska vara inspirerad av den klassiska Jaguar D-types former.

Jaguar själva kommer dessvärre aldrig att ta konceptet till produktion. Men det lär vara öppet för en skarp båtbyggare att fånga upp linjerna och haka på marknadsföringen. Alla som köper en Sportbrake XF borde ju höra av sig.

Jaguar_Sportbrake_speedboat

Relaterade artiklar

Hydrolift T18 T20 hembygge

Hembyggd sportbåt i trä god för 82 knop!

Spektakulart_2015_Flying_Cat_Flying_cat_Fb

Galen flygtur i 240 knyck

Spektakulart_2014_Smogen_poker_run_Smogen_poker_run

Smögen Poker Run – video från fartfesten

batar_motorbatar_2014_Supertermoli_Exterior_2_Carmen_61_4

Militärbåt i Wallykostym god för 60 knop

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar