Jet Capsule – ett ufo har landat i båtvärlden

Jet Capsule – ett ufo har landat i båtvärlden

Redaktionen

Ibland dyker det upp udda nyheter i båtvärlden. Som nu. Eller vad sägs om Jet Capsule? En farkost som skulle kunna vara en månlandare. Men som vid en närmare granskning trots allt visar sig vara en båt.

Som beställare ställs man inför ett tomt skal. Sedan har man att välja mellan att fylla det med upp till sex passagerarstolar. Eller kanske två bra kojplatser? Och kanske komplettera med en pentrysektion och/eller ett toalettutrymme. Allt efter behag och plånbok.


Detsamma gäller färgsättningen. Det finns otaliga färgkombinationer att välja på och enligt varvet var den senaste som levererades svart och orange. Men om man prompt skulle vilja ha en brun och vit så går det också utmärkt. Sedan måste man förståss bestämma sig för vilken färgton man vill ha på teaklaminatdurken.


Sist men inte minst ska den förses med motor. Bensin eller diesel? Singel eller dubbelmontage? Alla kombinationer mellan 370 och 600 hk är möjliga.

Som exempel kan nämnas att en dieselmotor på 250 hk räcker till en toppfart på 30 knop. Har man sedan pengar över så är det frestande att gå lös på listan över extratillbehör.

Jet Capsule
Längd: 7,35 m
Bredd: 3,44 m
Vikt: 3 200 kg
Motorstyrka: 370–600 hk
Toppfart (med 600 hk): 38 knop
Marschfart (med 600 hk): ca 30 knop
Bränsle: ca 330 liter
Antal personer: max 12 + 1
Mer info: www.jetcapsule.com

Redaktionen

batar_motorbatar_2013_Jet_Capsule_Puff_Jet_Internal_29Be

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2015_JetCapsule_Ingang_JetCapsuleIngang

Jet Capsule – som fallen från rymden