Nimbus 21 Nova – hakar på utombordartrenden

Redaktionen

Redaktionen

Nimbus som i alla tider har varit nära förknippat med Volvo Pentas inombordare förser nu sin senaste skapelse med en utombordare.

En tydlig trend är att allt större motorbåtar bestyckas med utombordare med alla fördelar som det innebär. Utombordare stjäl inget utrymme ombord och har ett vikt/effektförhållande som inombordare inte kan jämföra sig med. Dessutom är det som bekant lättare att köra in mot långgrunda stränder med en utombordare eftersom drevet kan fällas upp helt och hållet.

Kanske är det just dessa fördelar som gör att även Nimbus nu hänger på trenden och satsar på utombordare på sin senaste skapelse.

Nimbus 21 Nova, som den heter, har precis bara provkörts och håller i skrivande stund på att göras i ordning inför premiärvisningen på Båtmässan i Göteborg den 1–9 februari.

Hemlighetsmakeriet inför avtäckningen är omfattande och bilderna få. Men så mycket har vi snappat att det rör sig om en sju meter lång båt med stora utvändiga ytor, en mittmonterad pulpet med ett krypin och övernattningsmöjlighet för två personer.

Frånsett att den har utombordare skiljer den sig sålunda inte mycket från andra Nova-modeller så som vi känner dem.

Teknisk fakta Nimbus 21 Nova:
Längd: 6,96 m
Bredd: 2,40 m
Vikt: ej klart
Bränsle: 135 l
Motoralternativ: Suzuki DF175 TGX R4 2,8l
Suzuki DF250 APX V6 4,0l
Suzuki DF300 APX V6 4,0l
Pris: ej klart
Mer info släpps på: Båtmässan i Göteborg den 1–9 februari.

batar_motorbatar_2014_Nimbus_21_Nova_Puff_Nimbus_21_Nova

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar