Nimbus 27 Nova S – smart och snofsig svenska

Redaktionen

Redaktionen

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.
Nimbus 27 Nova S visades på Båtmässan i Göteborg. Båten är den andra i ordningen i Nimbus nya serie av båtar, kallad S-serien. S står för sidewalk vilket innebär en layout där det är enkelt att kliva på båten och vistas på däck samtidigt som utrymmet i cockpit och ruff är generöst.

Nya sportiga familjebåten 27 Nova S är lillasyster till 30 Nova S och bygger på samma koncept.

Förutom sidewalk bjuder båten på ett stort akterdäck som ligger i samma nivå som badbryggan. Det gör det lätt att röra sig ombord och att lasta jollen eller fiskeutrustningen.

Utvecklingen av Nova 27 S har gått under måttot ”Lätt”. Båten har låg vikt, är lätt att manöverera samt den är lätt att producera. Detta ger en mängd fördelar både för båtägaren och i tillverkningen samt för miljön.

Genom att båten är lätt gör den god fart också med mindre motor vilket minskar bränsleförbrukningen och därmed utsläppen av både skadliga avgaser och koldioxid.

Eftersom vikten är låg förbrukas mindre råvaror och i hela kedjan från tillverkning till kund uppnås miljöfördelar.

 Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

På toppen av detta används för nästan all plasttillverkning en mycket miljövänlig sluten tillverkningsprocess. Produktionstekniken som används kallas vakuuminjicering och bygger på två formar som ligger mot varandra under vakuum.

Undertrycket drar in polyestern mellan formarna och eftersom metoden är sluten blir miljöbelastningen i stort sett obefintlig.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Till båtens utmärkande egenskaper hör en mängd innovativa lösningar. Konceptet ”sidewalk” möjliggör för storleksklassen stora utrymmen.

Trots att båten mäter endast 27 fot passar den för hela familjens önskemål om allt från sport och fiske till bekväma långturer. Goda stuvutrymmen och en planlösning som passar en hel familj är ovanligt i denna storleksklass.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

I ruffen ryms en stor v-bädd i fören samt en stickkoj bakåt i båtens styrbordssida. Dessutom en stor toalett med duschmöjlighet. Kojerna avdelas med utrymme för klädförvaring. Utöver kojerna i ruffen finns under kapellet i sittbrunnen en bäddbar dinett.

I båtens cockpit finns pentry med spis, handfat och kyl. På babordssidan finns soffor med bord emellan och akterut ett däck med soffa likt storasyster 30 Nova S.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Enkel kapellhantering, sportiga och samtidigt okomplicerade köregenskaper, rejäla avbärarlister och en mycket genomtänkt produktionsprocess ger nya Nimbus 27 Nova S ger båtägaren en lätt båt som med minimal miljöbelastning, enligt ett pressmeddalande från Nimbus.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.
Toalettutrymme på Nimbus 27 Nova S.

www.nimbus.se

 

Nimbus 27 Nova S är en sportig familjebåt.

Relaterade artiklar

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

batar_motorbatar_2019_Nimbus_T11_Nimbus_T11

Nimbus T11 – första intrycken

nyheter_2018_Nimbus_buys_Bella_Nimbus

Nimbus köper Bella Boats

batar_motorbatar_2018_Nimbus11_Ingang_Nimbus11Ingang

Nimbus 11 – tre tuffingar!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar