Nor-Techs monsterbåtar kommer till Sverige

Redaktionen

Redaktionen

För tre månader sedan tog Hamnen.se pulsen på en galen muskelbåt I Miami med svindlande 5 x 400 hk där bak. Nu har den – och resten av Nor-Techs vilda vrålåk – fått en svensk representant.

I mitten på 90-talet startade två norska vänner företaget High-Tech. Ambitionen var att begåva båtvärlden med sina snabba high-performance båtar.

Det gick sådär. Ty intresset för muskelbåtar med evighetslånga fördäck var måttligt på våra breddgrader.

Nor-Tech Nor-Tech 450 CC med 5 x 400 hl Mercury Racing.

Så men med den fasta övertygelsen att det var fel på publiken, och inte på båtarna, tog de sitt pick och pack och drog till Fort Myers, Florida.

Idag heter båtmärket Nor-Tech och affärerna i går som smör under Floridas stekheta sol. Orderböckerna är fulla och väntetiden är lång. Så lång att den nyblivna svenska återförsäljaren, Ingarö Varv, inte får någon Nor-Tech att visa upp förrän till båtmässan Allt för Sjön i Älvsjö i mars 2017.

Nor-Tech Nor-Tech 450 CC.

Men det som kommer då är något alldeles extra. I grunden samma båt som Hamnen.se testade i Miami för tre månader sedan (se testen här). Fast då ska den också vara kompletterad med en skyddande T-top.

Vi talar alltså om ett öppet muskelmonster på 45 fot med mittkonsolbåt (walkaround) som gör över 70 knop när man släpper alla de 5 x 400 hästkrafterna fria. Pris runt 11 miljoner kronor och Nor-Tech 450 CC var namnet.

Nor-Tech 34 CC.

Den som tycker att nyss nämnda båt är i värsta laget kanske nöjer sig med det andra alternativet (ovan) som Ingarö Varv kommer att ta hem. Det är lillasyster Nor-Tech 34 CC som bara har futtiga 3 x 400 hk där bak.

Likväl slår den sin storasyster på fingrarna när det gäller toppfart – 80 knop. Pris cirka 4,5 miljoner kronor.

Nor-Tech 34 CC.

Utöver de båda ovan nämnda modellerna har varvet i Fort Myers ytterligare en modell på gång. Information är knapphändig men det rör sig om en 56-fotare som ska bestyckas med 3 x Cummins dieselmotorer på vardera 600 hk och Arnesons ytskärande drev.

Fast om man hellre vill ha den med fyra utombordare av den allra fetaste sorten – Seven Marine på 627 hk vardera – så går det också bra.

En ny 56-fotare håller på att ta form i Nor-Tech fabriken.

Mannen bakom Ingarö Varv tillika importören av Nor-Tech är Peter Eriksson, är inte helt överraskande ett känt namn i båtracing-kretsar.

Se också:
Vi teståker Nor-Tech med 5 x 400 Mercury Racing!
Nor-Tech 80 – lyxjakt i racingversion.
Nor-Tech 420 Monte Carlo – vulgär har blivit vacker.
Smögen Poker Run 2015 – the movie.
Nor-Tech Boats hemsida.

batar_motorbatar_2016_Nor-Tech450_Ingang_NorTech450CCIngang

Relaterade artiklar

Amatörer ger järnet i Jet-jolle

Döden bakom ratten!

batar_motorbatar_2019_Cigarette_Tirranna_59_Cigarette_Tiranna

Cigarette Tirranna 59 med 6 x 400 hk Mercury Racing

batar_motorbatar_2017_NorTech_Ingang_NorTechIngang

Miss Turbine med 3 700 hk säljes på Blocket

Spektakulart_2018_100knop_Ingang_0100KnopIngang

0–160 km/h med tok–trimmad Yamaha!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar