Nord West 420

Redaktionen

Redaktionen

Efter succén med Nord West 390 och Nord West 560 kommer nu Nord West 420, som utsågs till Motorboat of the Show 2005 på Båtmässan i Stockholm.

Det var världspremiär för Nord West 420 på Scandinavian Boat Show i Stockholm november 2005. Nord West 420 utsågs till Motorboat of the Show 2005 och juryns motivering var följande:

”Med en enastående förmåga att förena sjömansmässiga lösningar med enastående bokomfort, har Nord West med sin nya 42-fotare tagit steget in bland de tongivande internationella båtproducenterna.”

Efter succén med Nord West 390 och det uppmärksammade Nord West 560 kommer nu Nord West 420. Hon känns igen på den klassiska Nord West-profilen och den utpräglade träkänslan.

Samtidigt står Nord West 420 i många avseenden för ett innovativt nytänkande. Hon är en av de första flybridgebåtarna konstruerad för Volvo Penta IPS – framåtriktade, dragande DuoProp-propellrar, vilket ger så många positiva effekter på köregenskaper, ekonomi och miljö.

Exteriören på nya Nord West 420 har rundats av något, utan att tappa i utrymme och yta, allt i harmoni med interiörens mahognyytor. Akterdäcket har en fast soffa med bord på babords sida som, vid behov, enkelt kan fällas upp för tillgång till motorrum. Här finns också rejäla stuvutrymmen. Om styrbord finns en integrerad trappa med dubbla räcken upp till flybridge. Salongen ligger i samma plan som akterdäcket och det centralt placerade pentryt ger närhet till hela båten. Förarplatsen har ordentlig runtomsikt och en genomtänkt, funktionell miljö vad det gäller instrumentering och reglage.

 

 

Owner’s Cabin är luftig och lite avskild med eget badrum ? och midskepps finns två rymliga 2-bäddskabiner, också med tillgång till toalett och dusch. Flybridge erbjuder ordentlig komfort med den stora U-soffan med bord samt höga sargar. Nord West 420 är en riktig båt att bo i med plats för umgänge. Det är också en båt med mycket bra sjö- och manövreringsegenskaper. Skrovet har en bottenkonstruktion som ger styrka och vridstyvhet.

Nord Wests motorrekommendation är 2 x Volvo Penta nya D6-motor från 310 till 370 Hk som erbjuds med IPS eller ? som Nord West 390 ? med D6:ans nya DP drev. Båda alternativen ger båten hög prestanda, en behagligt låg ljudnivå och vibrationsfri gång ? med lägre bränsleförbrukning och mer miljöhänsyn som extra bonus. Nord West 420 är ovanligt välutrustad som standard ? för säkerhet och komfort.

NordWest420-1

Relaterade artiklar

massa_nw420-03puff

Nord West 420 – prisad flybridgebåt till Allt för Sjön

prestige_36teaser

Jeanneau Prestige 36

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar