Första provkörningen av Nordkapps aluminiumbåt

Redaktionen

Redaktionen

Det här är en tidig provkörning med Nordkapp 605 Enduro Ranger, varvets första båt i plåt. Så tidig att inte ens båtens konstruktör, Espen Thorup, har hunnit testa den ännu. 

Nordkapp som har fått mycket beröm för sina tuffa plastbåtar har nu breddat utbudet. På en pressvisning i Polen fick Hamnen.ses utsände chansen att ta pulsen på varvets första båt i plåt.

Det ska snabbt visa sig att den har tydligt släktskap med sina systermodeller i plast. För när det gäller allt utom själva skrovet så känns de många smarta lösningarna igen.

Skönhet är en bonus
Båtdesigner Espen Thorup, har vi fått erfara, är en man som lägger stor vikt vid funktionen i stort och smått. Allt enligt mottot: Funktionen i första hand. Om det sedan ser snyggt ut så är det en bonus.

Men köregenskaperna då? Ja på det området tvingas vi här uttrycka oss försiktigt. Innan Hamnen.ses utsände slog klorna i nya Nordkapp 605 Enduro Ranger så hade inte ens självaste Thorup hunnit köra den. Ej heller någon annan av de närmast sörjande på Nordkapp Boats.

Fummel med finliret
Ej heller hade man hunnit med det lilla men ack så viktiga finliret så som att prova ut rätt propeller eller hissning av motorn. För att nämna en del…

Här får vi dock en första bekantskap som får oss att tro att Nordkapp kan göra sig gällande i den snabbt växande plåtbåtsdjungeln.

Nordkapp 605 Enduro  
Längd: 6,05 m
Bredd: 2,20 m m
Vikt: ca 800 kg, vikt med motor ca 990 kg
Max motor: 150 hk
Bränsle: 139 l
Antal pers: 7 st
Pris: ej klart
Mer info: www.frydenbo-marine.com
batar_Tester_motorbatar_2015_NordkappRanger_Ingang_puffbild_nordkapp605enduro-ranger-play

Relaterade artiklar

Evinrude G2 puff

Evinrude lägger ner sin produktion av utombordare!

Nordkapp 905 12

Nordkapp 905 Gran Coupé – första fullfjädrade bobåten!

batar_motorbatar_2019_High_Coast_High_Coast_puff

High Coast – nykomling från Norrland god för 70 knop

batar_motorbatar_2019_FalconC7_Ingang_falcon-c7-01

Falcon C7 – nu med tak

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar