Nord Star 47 – premiär för Finlands största motorbåt

Redaktionen

Redaktionen

Nordstar47IngangnySkrovet är färdigt. Däcket likaså. Inredningen håller på att ta form och om allt går som man hoppas så sjösätter man nya mäktiga Nordstar 47 i juni.

När finska Botnia Marin premiärvisade sin mäktiga Targa 42 år 2005 var det många som undrade vart det skulle sluta. Två år senare förlängde de skrovet ytterligare och sjösatte den första Targa 44:an.

Nu svarar landsmannen och konkurrenten Nord Star med en 47-fotare som blir Finlands största seriebyggda motorbåt genom tiderna. En bjässe som bland annat bjuder en flybridge på hela 20 kvadratmeter.

Walkaround-konceptet med sidodörrar och breda, nedsänkta gångdäck runt hela båten känns igen från de mindre modellerna. Akterdäckets umgängesytor nås via en stor skjutdörr.

Skräddarsydd
Som förväntat när det gäller båtar i denna storlek så kan beställaren i mångt och mycket skräddarsy båten efter sina specifika önskemål. Ett förslag är till exempel att låta göra den tredje kabinen, akter om den stora mittkabinen, till tvättstuga och förråd.

Nord Star 47 bestyckas med två eller tre (!) motorer med IPS eller konventionella drev. Med sin vikt på 15 ton och sin toppfart på 40 knop utlovas mäktig gång även om havet är upprört.

Om båten utrustas med tre konventionella drev kan båten köras med enbart mittenmotorn i deplacementfart. På så sätt minskas bränsleförbrukningen markant och då kan man också räkna med en räckvidd på mer än 3 000 sjömil.

batar_motorbatar_2016_Nordstar47_Ingang_Nordstar47Ingang

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2017_Targa27.2_Ingang_Targa27.2Ingang

Nya Targa 27.2 – första bilderna!

batar_motorbatar_2016_Nordstar24_Ingang_Nordstar24Ingang

Nord Star 24 – nytt försök med utombordare

batar_motorbatar_2016_Quicksilver_Captur_905_Pilothouse_Quicksilver_puff

Quicksilver Captur 905 Pilothouse – allt-i-ett

batar_motorbatar_2015_Nordstar32_Ingang_NordstarIngang

Nord Star 32 Patrol – inte bara en Targakopia

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar