Ny finsk allvädersbåt

Redaktionen

Redaktionen

Fiskars Drive Open 5,6 meterDen senaste nyheten från finska Drive Boats är en 5,6 meter lång, underhållsfri, stryktålig rymlig och mycket tuff skapelse.

 

 

Nu är den åttonde modellen i finska Fiskars Drive-serie sjösatt. En underhållsfri, rymlig och snygg öppen allroundbåt. Tack vare att skrovet är i aluminium är den också stryktålig. En stark kontrast har den en innerliner i plast som samtidigt skänker den litet stil.

Enligt en källa ska den vara föredömligt lättdriven och klara sig bra med bara 60 hk. Det räcker till en toppfart på strax under 30 knop. Men om man inte tycker att det räcker så kan den tvingas upp väl över 35 knop med 100 hk på akterspegeln. Priset är ännu inte fastställt men från fabriken lovar man att det ska bli ”konkurrenskraftigt” och till och med ”attraktivt”.

Invändigt är vindrutorna mycket väl tilltagna och så pass stora att även baksätespassagerarna sitter någorlunda vindskyddade. I den främre delen finns en
förvaringsbänk med plats för fendrar och tampar på babord sida. På den motsatta sidan är det upp till köparen om han eller hon vill ha öppet däcksutrymme, mer förvaring eller kanske rentav en kylväska.

Som extratillbehör finns ett körkapell som påstås vara enkelt att fälla upp samtidigt som det skymmer sikten minimalt.

Fiskars Drive-serie inkluderar åtta öppna och täckta båtar från minsta Drive Open 42 till Drive Hardtop 66.

Längd: 5,60 m
Bredd: 2,23 m
Motor: 60-100 hk
Fart 28-37 knop
Pris: Ej klart.

Mer info: www.fiskars.fi

Relaterade artiklar

Flipper 900 DC-8

Flipper 900 DC – första intrycken från första testen!

Trippelmontage

Trippelmontage i budgetklassen!

190903 AMT 210 DC2 Puff

AMT 210 DC och BR – första intrycken från långtidstest!

batar_motorbatar_2018_FinnMasterT82_Ingang_FinnmasterT8UppdIngang

Finnmaster T8 – ännu mer krut på där bak