Perfekt båtmatchning till värstingMercan

Perfekt båtmatchning till värstingMercan

Gustav Morin

Om man vill åka vansinnigt fort på såväl land som vatten, har befängt mycket pengar och är besatt av färgmatchning – då är detta ett intressant ekipage. 

När Mercedes ska lansera nya värstingbilar verkar de tycka att det är en bra idé att spöka ut världens mest extrema enskrovsbåtar med sina AMG-loggor som vanligtivs sitter på deras sportigaste modeller.

Det är nämligen inte första gången det händer. 

Nu är det Mercedes dubbelturbomatade AMG GT S med 510 hästar som presenteras och återigen är det legendariska Cigarette som står för fartvidundret till båt. Modellen heter, håll i er: Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept.

Den är en spjutbåt i dess rätta bemärkelse med måtten 15 x 2,4 meter och trots att den bantats 450 kg jämfört med sin föregångare lär den klara att behålla sitt rykte om att vara en svårslagen racer i hög sjö.

Toppfarten med dubbla Mercury Racing-inombordare på vardera 1 550 hk är cirka 120 knop. Prislappen ligger i runda slängar på tio miljoner kronor. 

Även om inredningen fortarande andas klassisk Cigarette är den rustad med det senaste av teknologi såsom blåtandskommunikation, fyra stora navigationsskärmar med extra allt från Garmin, samt ett ljudsystem som lär kunna skrämma slag även på luttrade motorbluddergubbar.

Läs mer på www.cigaretteracing.com och spana in den tidigare skapelsen på samma tema: Cigarette och Mercedes bygger rekordsnabb elbåt.

Gustav Morin

batar_motorbatar_2015_AMG_Cigarette_AMG_Cigarette_Puff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2019_Scout_530_Scout_530

Scout 530 LXF – ohämmad kraft i lyxförpackning

batar_motorbatar_2019_Cigarette_Tirranna_59_Artikel_2_Cigarette_Tirranna_59_Puff

Cigarette Tirranna 59 – första fartiga videobilderna!

batar_motorbatar_2019_Cigarette_Tirranna_59_Cigarette_Tiranna

Cigarette Tirranna 59 med 6 x 400 hk Mercury Racing

batar_motorbatar_2017_CigaretteMiami_Ingang_CiggMiamiIngangFix

Cigarette håller kursen!