Primadonna från Grums

Redaktionen

Redaktionen

Exklusiv, eftertraktad och efterlängtad. På många sätt är hon en av Värmlands hetaste primadonnor. Det handlar om Strand-Crafts nya lyxbåt, Primadonna 40, som efter ett och ett halvt års hårt arbete har sjösatts för första gången.

Nya båtar

Exklusiv, eftertraktad och efterlängtad. På många sätt är hon en av Värmlands hetaste primadonnor. Det handlar om Strand-Crafts nya lyxbåt, Primadonna 40, som efter ett och ett halvt års hårt arbete har sjösatts för första gången.

– Det här är ett lokalt hantverk som attraherar en målgrupp som knappast påverkas av lågkonjunkturen, säger Kurt Strand, VD på Strand-Craft.

Nio miljoner kronor kostar den nya unika lyxbåten från Strand-Craft. Konstruktionen bygger på högteknologiska funktioner med det senaste och mest påkostade inom båtbranschen.

Vad sägs till exempel om ett styrsystem som navigeras genom en datastyrd joystick, air condition, elektroniska fönsterhissar och möjligheten att genom ett knapptryck förvandla båten från öppen till stängd på några sekunder?

Dessutom drar den 25 % mindre bränsle än liknande båtar. Ingenting har lämnats åt slumpen för Primadonna 40, enligt ett pressmeddelande från Newsdesk.

Värmländska Strand-Craft har blivit världsberömda för sin unika design som kombinerar retrostil med högteknologiska och toppmoderna funktioner. Primadonna 40 är den senaste båten från företaget och intresset har varit stort, framförallt från ekonomiskt oberoende kunder i Mellanöstern, som vill ha mångmiljonbåtarna från Strand-Craft som lyxjollar till sina yachter.

I dagsläget förs förhandlingar gällande en beställning av ett hundratal nya båtar. Under produktionen av den senaste båten har ett tiotal lokala underleverantörer involverats.

Nu ska vissa finjusteringar göras av Primadonnan innan den levereras till kund. Men att Kurt Strand skulle luta sig tillbaka och njuta av framgången är det knappast tal om.
– Vi har redan börjat tillverkningen av nästa båt och även den kommer givetvis att bygga på unik retrodesign och högteknologiska funktioner. Det går inte att finna liknande produktioner i världen och därför ser jag mycket ljust på Strand-Crafts framtid, avslutar Kurt Strand i pressmeddelandet.

 

Relaterade artiklar

Bygga och bo på en flotte

Bygg din egen flytande fiskestuga!

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. Drone 13 February, 2013.

Så optimeras areodynamiken – en avgörande faktor

Gitana Ultim Grib files

Rekordet runt jorden – så spår man vädret

Sodeo Gitana Jules Verne

Giganternas kamp runt jorden är igång!