Princess V52 prisas

Redaktionen

Redaktionen

Princess V52 Boat of the Year 2012 i klassen sports cruisers.”Den ultimata allroundbåten som inte ger sina ägare något att klaga på, bara massor att vara nöjda med.” Så lät en del av juryns motivering när Princess V52 nyligen utsågs till ”Boat of the Year 2012” i klassen sports cruisers.

Utmärkelsen delades ut på nyss avslutade båtmässan i London av det engelska förlaget IPC, som bland annat ger ut tidningarna Motorboat Monthly och Yachting World.

”V52 erbjuder en nästan osannolikt välbalanserad kombination av handhavande, prestanda, bekvämlighet ombord och praktiskhet”, skriver juryn bland annat i sin motivering.

Juryn sägs ha varit enhällig i sitt val av V52, som också sägs vara den båt som jurymedlemmarna helst själva skulle köpa – om de hade råd.

För visst kostar det om det smakar. För hugade svenska spekulanter finns det på Västkusten exempelvis en leveransklar V52 med dubbla Volvo Penta D11 670 hk för drygt 8 miljoner kronor.

Förarmiljön på Princess V52.

Bog- och akterpropeller, radar/kartplotter och elektroniska kontroller till motor och växling hör till kaptens hjälpmedel ombord.

Princess Yachts har tidigare vunnit utmärkelsen i sport cruiser-klassen med modellerna V62 och V45.

V52 var en av tolv modeller som Princess visade upp i London. Bland annat var det världspremiär för helt nya V39, som närmast visas igen på båtmässan i Düsseldorf.

Owners cabin på Princess V52.

V52 erbjuder tre kabiner, alla utrustade med air condition och värme.

Princess Yachts startade i mitten av 1960-talet och är nu en av de största båttillverkarna i Europa. Fabriken ligger i södra England och har cirka 2 000 anställda. I modellprogrammet finns motorbåtar mellan 39 och 130 fot.

Fakta Princess V52:

  • Längd ö a (inkl pulpit): 16,61 m
  • Bredd: 4,45 m
  • Djup: 1,14 m
  • Deplacement: ca 13 ton
  • Bränsletank: 2 000 liter
  • Vattentank: 364 liter
Princess V52 Boat of the Year 2012 i klassen sports cruisers.

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar