Formula 1 and high heels

Gustav Morin

Gustav Morin

Marit_Strmy_F1-forareErik Stark är inte ensam om drömmen att vinna VM Formel 1. Norskan Marit Strømøy, framgångsrik sångerska och världens enda kvinnliga F1-förare, siktar lika högt. En filmare har följt henne under ett helt år och nu publiceras dokumentären ”Formula 1 and high heels” på NRK. Se den här.

Marit_vurpar

Marit Strømøy har kört Formel 1 i sedan 2007. Hennes största framsteg, men samtidigt största motgång, var säsongen 2011 under Grand Prix i Portugal. Hon var snabbast på tidsträningen och startade i pole position. Hon lyckades hålla ledningen i ett antal varv men efter en omstart vurpade hon dramatiskt. Klicka på bilden ovan och se hur det gick.

Marit har de senaste 15 åren livnärt sig på att sjunga och bland annat ställt upp i melodifestivalen 2005 och 2006. Men hennes främsta mål har hela tiden varit att bli världsmästare i Formel 1. Hon har tidigare plockat ett par femteplatser i Formel 1-cirkusen.

– Jag satsar inte hårt i den här sporten för att jag vill vara den enda kvinnan som slår igenom i en mansdominerad sport. Jag föddes in i den här världen och racerbåtar är mitt liv, säger Marit.

Fakta om Marit Strømøy:
Född: 1976
Yrke: F1 raceboatdriver and singer
Bor: I Sandefjord, Norway
Status: Förlovad
Övriga sporter: skiing, basketball, gym training
Intressen: music, skiing, fishing
Racingkarriär: 1989

Marit_Strmy_F1-forare

Relaterade artiklar

Class P1 Offshore.

Class 1 – svensk debutsuccé i tungviktsklassen!

Victory_Team_Erik_Stark_speed

Erik Stark – nu gäller det!

racing_motorsport_2018_NordborIndien_Ingang_ErikStarkIngang

F1 – starka nordbor tar för sig!

racing_motorsport_2018_StarkLondon_Inganbg_StarkLondonIngang

F1 – Stark vann i London!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar