Nya gummijollar för hårda tag!

Redaktionen

Redaktionen

Det är egenskaper som utlovas i en ny serie uppblåsbara jollar på totalt femton modeller.

De nya små RIB:arna premiärvisas just nu på båtmässan i Genua som pågår fram till och med tisdag. De är indelade i fyra serier där Tendy-serien består av tre jollar på mellan 2,00 och 2,40 meter.

Minstingen i Tendy-serien har så kallad lattdurk (med lattor som förstyvning) medan de båda större kan fås med antingen lattdurk eller med uppblåsbar durk. Samtliga Tendys har en stor, svart avbärarlist som dämpar stötarna vid mindre försiktiga tilläggningar.

Quicksilver 240 Tendy.

Nästa serie heter Air-Deck, består av tre modeller mellan (2,50 m–3,20 och har som namnet antyder också uppblåsbara durkar för enklast och snabbast möjliga uppsättning och ihopvikning.

Quicksilver 250 Airdeck.

Sedan kommer Sport-serien, jollar på 2,50–4,70 m med löstagbara durkar. Totalt sex modeller som som är litet mer uppsnoffade med mörkgråa pontoner och halkskydd på ovansidorna. De är alla tillverkade i litet tjockare PVC för ökad stryktålighet.

Nu med aluminiumskrov!
Sist ut är Aluminum RIB-serien som (mycket riktigt) har aluminiumskrov för att kombinera RIB:ens stabilitet med aluminiumbåtens hållbarhet. Totalt sex modeller mellan (2,70–4,20 m) som är indelade i två segment. Dels de fjäderlätta modellerna 270 och 290 som är ljusgrå och tänkta som jollar till större båtar.

Quicksilver 320 Sport.

De större båtarna i segmentet har ett fyra millimeter tjockt aluminiumskrov och ett stort stuvfack i fören för förvaring av ankare och en 24-liters bränsletank.

Gemensamt för alla Quicksilver RIB:ar är att de har finesser som tryckindikering runt påfyllningsventilerna, skrovdränering med ventil, justerbar glidbänk, utvändiga och invändiga motorplåtar för skydd av akterspegeln, PVC-skydd på akterspegeln och mycket annat.

Billiga – men hur billiga?
Hamnen.se har ännu inte lyckats ta reda på vad dessa enligt uppgift så billiga RIB:ar kostar men lovar att återkomma gällande detta i en senare uppdatering av denna artikel.

batar_motorbatar_2017_QuicksilverRIB_Ingang_QuicksilverRIBIngang

Relaterade artiklar

Skärmavbild_2020-11-16_kl._21.55.51

Världens billigaste motorbåt?

Är detta en bra idé tro?

Skippa årorna och skaffa en borrmaskin

Smuggling

Dramatisk polisjakt i fem timmar!

Mini 230 crossing ocean

Världens minsta yacht seglar till Bornholm

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar