Raveau – legendarisk racer i nyproduktion

Redaktionen

Redaktionen

När unge Marcel Raveau byggde sina första magognyracers på Long Island i New York 1939 så var det början på något stort inom båtracingen.

Legendariska Raveau Boats är ett namn som väger tungt inom amerikansk båtracing. Inte bara för att märket nu har närmare 80 år på nacken utan också för att dess framgångar på racingbanorna saknar motstycke.

En riktig milstolpe var 1957 när Raveau inledde ett nära samarbete med Mercury. Det ledde vidare till ytterligare framgångar och att Raveau Boats kom att slå ett 50-tal olika hastighetsrekord det kommande decenniet.

Bob Walwork tar rodret
Det var också i denna veva som man värvade Bob Walwork. En man som höll varvets fana högt och byggde Raveau-båtar ända fram till 1965 då Marcel Raveau hade pensionerat sig sedan länge.

Där hade sagan om Raveau Boats nått sin ände om inte Bob Walwork hade övertalats att ta upp produktionen igen. Sagt och gjort.

Sagolikt gångläge
Walwork poängterar dock att de båtar som han bygger idag ska ses som en ny generation Raveau-båtar och en utveckling av de tidigare exemplaren.

Se videon och notera det extremt höga gångläget och den minimala våta ytan!

racing_motorsport_2016_Raveau_409255779_1280x720

Relaterade artiklar

RivaIngang

Hemmabyggd Riva klar för sjösättning!

riva

Riva – det perfekta veckoslutet!

Electric Riva

Riva Ariston med snygg och spännande drivlina!

Reportage_2019_Riva_i_garaget_Riva

Bengt bygger en Riva i garaget – lägesrapport

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar