Raveau – legendarisk racer i nyproduktion

Raveau – legendarisk racer i nyproduktion

Redaktionen

När unge Marcel Raveau byggde sina första magognyracers på Long Island i New York 1939 så var det början på något stort inom båtracingen.

Legendariska Raveau Boats är ett namn som väger tungt inom amerikansk båtracing. Inte bara för att märket nu har närmare 80 år på nacken utan också för att dess framgångar på racingbanorna saknar motstycke.

En riktig milstolpe var 1957 när Raveau inledde ett nära samarbete med Mercury. Det ledde vidare till ytterligare framgångar och att Raveau Boats kom att slå ett 50-tal olika hastighetsrekord det kommande decenniet.

Bob Walwork tar rodret
Det var också i denna veva som man värvade Bob Walwork. En man som höll varvets fana högt och byggde Raveau-båtar ända fram till 1965 då Marcel Raveau hade pensionerat sig sedan länge.

Där hade sagan om Raveau Boats nått sin ände om inte Bob Walwork hade övertalats att ta upp produktionen igen. Sagt och gjort.

Sagolikt gångläge
Walwork poängterar dock att de båtar som han bygger idag ska ses som en ny generation Raveau-båtar och en utveckling av de tidigare exemplaren.

Se videon och notera det extremt höga gångläget och den minimala våta ytan!

Redaktionen

racing_motorsport_2016_Raveau_409255779_1280x720

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Riva_Lamborghini_V12

Riva Lamborghini – unikt samarbete mellan två legendarer

Classic Poker Run Inledning

Classic Poker Run – med gräddan av landets mahognyklassiker

Riva-El-Iseo

Riva El-Iseo – första eldrivna båten från det anrika varvet

Riva_Nytt_Museum

Riva får egen avdelning på museum vid Comosjön