Rekordjakt – Storbritannien runt på 60 timmar!

Redaktionen

Redaktionen

SOR at London On Water

Publicerat av SUNUS Ocean Racing den 9 juni 2017

Om det går som racerföraren Tom Montgomery–Swan och SUNUS Ocean Racing Team  hoppas så kör de hela vägen runt de brittiska öarna på 60 timmar i sommar.

SUNUS Ocean Racing Team nöjer sig inte med att bara att slå det gällande rekordet på 73 timmar. Planen är att hålla en snittfart på 73 km/h i den minst sagt stökiga sjön runt Storbritannien vilket då skulle innebära att de klarar de motsvarande 370 landmilen på 60 timmar.

Båten, Spectre C 237, är god för farter upp mot 160 km/h med sina dubbla Mercury 400R och bestättningen består, förutom av redan nämnda Tom Montgomery-Swan (förare), också av Navigatören Michal Galczewski.

Vill synas
Med ombord är också den brittiska TV-personligheten Ben Fogle samt Barrus Ben Allen, Mercurys distributör i Storbritannien.

Syftet med detta rekordförsök är förstås att Mercury ska få synas och visa världen hur kraftfulla pålitliga deras motorer är. Men SOR-teamet passar samtidigt på att öka medvetenheten om samt samla in pengar till forskning om dödfödsel.

Montgomery och Fogle har båda drabbats av dödfödda barn och hoppas nu att viljan att ge ett bidrag till forskning kring detta ska öka.

racing_motorsport_2017_RekordjaktSinus_Ingang_RekordjaktIngang

Relaterade artiklar

nyheter_2019_Fabio_Buzzi_dies_Fabio_Buzzi

Racinglegend död i rekordförsök – som lyckades!

racing_havskappsegling_2019_AF_Offshore_Race_580-afor2019-09

Hårda vindar och nytt banrekord i Gotland Runt

racing_havskappsegling_2019_Comanche_Comanche_Atlantic_Record

Comanches otroliga Atlantrekord på film

Spektakulart_2018_Swim_round_britain_Ingang_Ross_round_britain_portrait_2

Simrekord runt Storbritannien – utan att nudda land!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar