Ryds F468 Sport – ny lättdriven sjöVolvo

Redaktionen

Redaktionen

Ryds 468 SportRyds fortsätter att spotta ur sig nya modeller och på båtmässan i Göteborg den 1–9 februari är det världspremiär för en ny liten friskus i deras utbud av styrpulpetbåtar med raka stävar och höga fribord.

Hamnen.se ligger på med frågor per mejl och telefon. Men teamet bakom nya Ryds 468 Sport tiger som muren. Om det ska tolkas som att det är en revolutionerande nyhet, eller om det bara är ett sätt att skapa extra nyfikenhet inför premiärvisningen i Göteborg den 1-9 februari, kan man bara spekulera i.

Vi sätter en slant på det senare.

Modern byggteknik
På bilden som de trots allt har släppt och den lilla information vi ändå har kommit över, så förstår vi i alla fall att det handlar om ännu en familjeanpassad styrpulpetbåt med tuffa linjer men höga fribord och med rak utmärkande stäv. Eller en lillasyster till Ryds F588 Sport och F28 Sport om man så vill. 

Vidare är skrovet vakuuminjicerat och därmed också lätt och vridstyvt. Höga fribord borgar för en djup och trygg sittbrunn samt torr gång. Kort och goitt fortsätter Ryds att vara en svenskarna Volvo till sjöss. Snygg men inte för prålig, sportig men ändå säker för familjen.

Första provkörninarna…
En källa avslöjar också att de första provkörningarna har gått utmärkt, trots att det första exemplaret inte var vakuuminjicerat utan är byggt med traditionell sprutning av glasfiber. När den första ”riktiga” båten är klar har man kapat ett antal kilo med allt vad det innebär av lägre bränsleförbrukning och högre toppfart. För att nämna en del

Sist men inte minst ska Ryds 468 Sport var föredömligt lätt att traila, sjö- och torrsätta.

Vi väntar med spänning på avtäckningen i Göteborg.

Teknisk fakta Ryds 468:
Längd: 4,88 m
Bredd: 1,90 m
Vikt (utan motor): 350 kg
Bränsle: 22 l
Motor: max 60 hk
Pers: 5 st
Pris: 139 900 kr
Info: www.ryds.se.

batar_motorbatar_2014_Ryds_468_Ryds_468_puff

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar