Sealver – familjefraktare och fartmonster i ett

Sealver – familjefraktare och fartmonster i ett

Redaktionen

En utombordare kostar mer än en vattenskoter med motsvarande motorstyrka. Så varför inte låta en vattenskoter sköta framdriften av båten och få ett fartvidunder på köpet?

Sagt och gjort!

Många har lekt med tanken. Men oss veterligen är det bara franska Sealver som har kommit till skott med att skapa en båt som drivs av en vattenskoter.

Det är precis så enkelt som det låter. I stället för att ha en utombordare på akterspegeln så dockar man bara en vattenskoter bak i båten.

Dockningsproceduren tar (enligt den svenska återförsäljaren www.88motorsport.se som nu ställer ut ekipaget på den pågående båtmässan i Göteborg) mindre än tio sekunder.

Det fina är att båten sedan kan lastas med upp till åtta personer för färder i 45-50 knop över fjärdarna. När man väl har kastat ankare i någon badvik kan två eller tre personer sticka ut med bara vattenskotern medan det övriga sällskapet stannar kvar ombord och solbadar. Eller väntar på sin tur att köra skotern.

Utställningsekipaget kostar 159 000 kronor plus cirka 190 000 kronor för en vattenskoter med 300 hk. Den sistnämnda kostnaden är lägre än om man skulle satsa på en utombordare med motsvarande motorstyrka. Sealver fungerar med alla de tre största vattenskotermärkena: Yamaha, Sea-Doo och Kawasaki.

Olika storlekar
Sealver finns i flera varianter mellan 5,25 och 6,56 meters längd samt i RIB- såväl som glasfiberversioner. Den som inte har möjlighet att beskåda Sealver Wave RIB 575 på båtmässan i Göteborg som pågår fram till och med söndag den 9/2 får en ny chans på båtmässan Allt för Sjön i Älvsjö den 1-9 mars.

Utställningsexemplaret med trailer auktioneras för övrigt ut just nu på båtmässan i Göteborg. Ord pris 159 900 kr för RIB och 52 900 kr för den bromsade trailern.

Chans till klipp
Budgivning startar på 0 kr nu och stängs klockan 17.00 den 9 februari. Hämtas på plats dagen efter.

Den som vinner budgivningen blir också först i Sverige att äga en Sealver Wave RIB 575.

Sealver Wave RIB 575  
Längd: 5,75 m
Bredd: 2,4 m
Vikt: 250 kg
Antal personer: 8
Pris (bara båten): 159 000 kr
Mer info: www.88motorsport.se .

Redaktionen

batar_motorbatar_2014_Vattenskoter_RIB_Puff_Vattenskoter_RIB-5

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Duell i värstingklassen.

Oväntade resultatet – vattenskotrar orsakar minst buller

vattenskoter-forarintyg-forarbevis-buskorning

Ansök om vattenskoterkort på meriter – innan det är för sent

Ukraina_krigar_med_vattenskotrar

Ombyggda vattenskotrar – Ukrainas effektiva vapen mot ryssen

Taiga_eldriven_vattenskoter

Taiga Orca Carbon – en hästspark till eldriven vattenskoter