Silver Fox – två båtar på ett grundrecept

Redaktionen

Redaktionen

Två nya båtar som i grunden är likadana. Men som har olika layouter för två olika målgrupper.

Bättre balans, bättre stabilitet och kanske viktigast av allt – tystare gång. Det är vad som utlovas i nya Silver Fox.

Båten kommer att premiärvisas under våren och kommer då att erbjudas med två olika inredningslayouter.

Dels är det Silver Fox med tilläggsnamnet BR som har dubbla pulpeter med en tvådelad ruta emellan. Sedan har den två separata säten samt en bred akterbänk för passagerare.

I den andra varianten får man vackert sitta direkt på akterbänken och köra. Men i gengäld bjuds mer svängrum och fri durkyta.

Lämplig motorstyrka är mellan 40 och 60 hk.

Pressreleasen i sin helhet:

Silver lanserar nya Silver Fox Avant och Fox BR inför säsongen 2018. Båda båtarna visas på Helsingfors Vene18Båt -båtmässa i februari 2018 och på Allt för sjön i Stockholm i mars 2018.

Nya Fox BR kommer att ha världspremiär på tyska Boot Düsseldorf-mässan i januari 2018, och Sverigepremiär på Båtmässan i Göteborg 3:e februari 2018.

Båtar upp till 5,5 meters längd är ett av Nordeuropas mest populära båtsegment, och denna storleksklass repre-senteras hos Silver framförallt av Silver Fox -modellfamiljen.

Båtsegmentets popularitet, våra Silver-återförsäljares åsikter och konsumenternas önskemål ligger till grund för att vi valt att förnya Silver Fox inför 2018.

Nya Silver Fox-skrovet har tillverkats med Silvers unika slutna sidopontonkonstruktioner i skrovsidorna. Denna konstruktionsmetod gör att båtarna är vridstyva, balanserade och extremt trygga. Sidornas triangulära boxkonstruk-tioner fylls med polyuretanskum, vilket gör båtarna mycket tysta.

Skrovformgivningen är helt ny och designen är modern och strömlinjeformad. Tack vare en lyckad skrovdesign är båtarna avsevärt rymligare än förra generationen av Fox, trots att de yttre dimensionerna är i stort sett desamma.

I förhållande till den relativt kompakta storleken har Fox trots allt gott om utrymme för att röra sig ombord, fiska eller transportera passagerare och last.Nya Silver Fox-modellerna följer samma färgsättning som de övriga Silver-modellerna från och med årsmodell 2018 har.

Det betyder att båtens glasfiberinteriör, inklusive styrpulpeter och förvaringsutrymmen, är vit och skarndäcket har en vit kolfibertejp. Den fullbreda akterbänken med ny design rymmer stora mängder av packning och utrustning, och mer förvaringsplats finns både i båtarnas för och i styrpulpeterna.

Fox Avant har en bred sidopulpet som placerats på styrbordssida och båten körs från akterbänken. Fox BR har dubb-la styrpulpeter med en tvådelad dörr dem pulpeterna, och bakom vindrutan finns två separata komfortsäten samt en bred akterbänk för passagerare.

I båda nya Fox-modellerna har vi lagt stor vikt vid både körergonomin och komfor-ten för passagerarna ombord. Nya Silver Fox har som standard en 9-tums Raymarine Axiom -kartplotter/ekolod och ett NMEA-nätverk.

Silver Fox  
Längd skrov: 4,95 m
Bredd: 1,95 m
Rek. motorstyrka: 40–60 hk
Antal personer: 5
Pris: ej klart
Mer info: www.silverboats.fi/se-se

 

batar_motorbatar_2017_SilverFox_Ingang_SilverFoxIngang

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar