Silver Puma BR – första intrycken från testen

Elias Johansson Rimsby

motorbat-Silver-Puma-hog-fart Minstingen bland Silvers glasfiberbåtar går hem hos alla som gillar att köra båt för körandets skull. Här är första intrycken från testen av Silver Puma i Helsingfors.

En kul ock lite annorlunda design? Absolut – men mer än något annat talar ryktet om en temperamentsfull liten skapelse som levererar när det gäller körglädje.

Är det rätt uppfattat Gustav Morin?

– Absolut. 115 hästkrafter låter kanske inte så mycket med dagens mått mätt men jäklar vad den bjuder upp till dans. Man kör med ett leende på läpparna.

Kan du utveckla?

– Ja, framför allt svarar den blixtsnabbt på varje liten grej man gör med ratt, reglage och trim. Sedan ligger den väldigt högt och fint i vattnet trots att den inte har några steglister. Jag är dock inte säker på att alla ombord skulle ha lika kul nu när jag hårdkör den bland tät färjetrafik och svall från alla håll. Men jag är ensam som tur är.

Se också:
Test av Silver Raptor – stor daycruiser med spännande skrov
Test av Silver Tiger – tuffa linjer och fina funktioner

Har den något mer att komma med än bara körglädje?

– Ja, den har en rad finurliga finesser som faktiskt fungerar i praktiken och som vill mer än att bara se fräna ut. Det är allt att från snitsiga luckor till fender-fack som gör fendrarna lättillgängliga samtidigt som de är ur vägen och faktiskt helt borttrollade, vilket tyvärr inte är helt vanligt annars.

Toppfart och skarpa girar är lika givna grenar som marschfart och bränsleföbrukning i Hamnens tester. Silver Puma BR överraskar på flera sätt men har också en del plumpar i testprotokollet.

Vem riktar sig Silver Puma BR till?

– Till alla som vill ha ett fartfyllt, smidigt och lättillgängligt båtliv – och sådana som gillar pigga köregenskaper i ett kompakt format. Sedan får Silver Puma BR också pluspoäng för att den går förvånansvärt tyst, slammer- och skrammelfritt.

Så den håller ihop öven under din hårdhänta behandling?

– Ja, och det ska den har cred för, eftersom det tyvärr inte är självklart. För att det inte ska låta som om jag är en helt imbecill hårdkörare så vill jag också flika in att jag tycker att jag bara utsätter båten för vad tillverkaren lovar att den ska klara av, avslutar Gustav Morin.

Går det att få plats med både kompisar och packning i Silvers minsta daycruiser? Och vad tycker vi egentligen om designen? Gustav Morin kommer svara på allt i den filmade testen.

Här är tillverkarens egen beskrivning av Silver Puma BR.

motorbat-Silver-Puma-hog-fart

Relaterade artiklar

Silver_Shark_BRX

Silver Shark BRx – första intrycken från testen

tuff-hyttbat-i-aluminium-fran-finland

G-Force 8 – första intrycken från testen av tuffa hyttbåten

Faster_545_SCA_inledningsbild

Faster 545 SCA – första intrycken från testen

Bella-Falcon-BRS4-test

Falcon BRs 4 – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar