Storebro gör comeback

Redaktionen

Redaktionen

Efter några blytunga år och konkurs reser sig anrika Storebro igen och satsar på en ny modell.
Storebro 460 Commander var namnet.

I nyheten Storebro 460 Commander utlovas gammal tradition och nytänkande i en skön kombination. Men i övrigt är informationen ganska knapphändig än så länge.

Sin vana trogen talar varvet i allmänna ordalag om sitt ”genuina hantverk” och sina ”gamla traditioner”. Och gamla är de. För det har trots allt gått nästan 70 år sedan entrepenören Ivar Gustavsson grundade Storebrovarvet och sjösatte det första flytetyget. En ganska anspråkslös roddbåt.

Sedan dess har turerna varit många. Inte minst under senare år med början 2006 då Nimbusgrundarna Hans och Lars Wilklund blev hälftenägare varpå några extremt tuffa år fick såväl Nimbus som Storebro på fall.

Historieskrivningens senaste milstolpe var när Roger von Haugwits tog över ägandet för snart två år sedan med stora portioner av målmedvetenhet, entrepenörskap och entusiasm. Något som nu ska leda fram till en nystart och lansering av Storebro 460 Commander. En båt som ska präglas av den gamla Storebro-looken så som båtarna såg ut innan de fick sina starka Nimbus-inslag.

– Framför allt kommer man att kunna se Storebros gamla DNA i linjespelet och i detaljer som rutramar och snickerier, berättar Roger von Haugwits. Och förtsätter:

– Sedan kommer kunden att få välja mellan två eller tre sovkabiner. Ett litet annorlunda grepp är också att ägarkabinen placeras midskepps där ljudnivån är som lägst.

Till detta kommer en salong som ska bli särdeles luftig med ett väl tilltaget pentry. Sedan har kunden stor valfrihet när det gäller utformningen av flybridge. Grundstommar är dock, förutom självklarheter som förarplats och passagerarsäten, också en solbädd och en så kallad wetbar med vask, rinnande vatten och kyl.

Än är det dock lång tid kvar till premiärvisning. Sjösättningen av det första exemplaret beräknas till någon gång under 2015.

Storebro 460 Commander
Längd ö a: 14,00 m
Bredd: 4,30 m
Vikt: 14 ton
Motor: ej klart, men stora valmöjligheter utlovas
Bränsle: 2 x 780 l
Vatten: ej klart
Mer info: www.storebro.se

batar_motorbatar_2014_Storebro_Puff_460_in_sea_bildspel_1200

Relaterade artiklar

Storebro 435 Commander 1

Storebro 435 Commander och SunTop – återkomsten!

Storebro 350 Biscay intro

Storebro 350 Biscay – nya tag!

batar_motorbatar_2017_Storebro31_Ingang_Storebro

Vart är Storebro på väg?

nyheter_2014_Storebro_Nord_West_Puff__1_IMG_9897_bildspel_1200

Storebro köper Nord West

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar