Stormer – snål stålman

Gustav Morin

Gustav Morin

Stormer_1_puffOrden i rubriken är holländska Stormers mantra. Båtliv ska vara enkelt och underhållsfritt och därför har de rensat bort allt onödigt på sin nya linje som innefattar fem båtar mellan sex och åtta meter. Mest intressant är att de ska vara snålare och tystare än snipor i lågfart men också gå att köra snabbt.

Stormer vill utmärka sig från konkurrenterna genom att satsa på mindre motorer och lägre förbrukning men fortfarande ge båtarna tillräcklig toppfart. De menar att man sällan dundrar fram i 35 knop och att det är smartare att åka snålt i lägre farter.

Om det resonemanget kan man tycka vad man vill men sanning är att båtarna blir snåla om man satsar på små dieselmotorer snarare än bensinutombordare och anpassar skroven för låga farter.

Det holländska varvet satsar på en riktigt rejäl konstruktion i 4–6 mm tjock aluminium och starka gummilister. Bland annat sitter en rejäl gummibit i fören som gör det möjligt att trycka båten mot bryggor för enkel på- och ilandstigning.

Trots det ruffa utseendet är det meningen att Stormer ska fungera som badbåt likaväl som för yrkesfolk och fiske. Med några skräddarsydda dynor förvandlas bänkarna snabbt till trevliga sittplatser.

 

Stormer_ovan

Stormer_akter

Stormer_1

Stormer_motor

Data_Stormer
Stormer_Rib_80

Läs mer om Stormer här.

 

Stormer_1_puff

Relaterade artiklar

Hwila 25 13

Hwila 25 – svenskt smycke med otroliga detaljer

nyheter_2019_Snipa_på_Blocket_Snipa

Listan – populäraste båtarna på Blocket

batar_motorbatar_2019_FalconC7_Ingang_falcon-c7-01

Falcon C7 – nu med tak

nyheter_2018_Snipa_stulen_Trabat

Polisen jagar träbåtstjuvar!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar