Sunseeker Superhawk – tillbaka till 80-talet

Sunseeker Superhawk – tillbaka till 80-talet

Redaktionen

Superhawk 50 finns än så länge bara på ritbordet. Men om det går som engelska Sunseeker Yachts hoppas så ska denna flirt med 80-talet snart vara verklighet.

“Än så länge är det bara en konceptbåt. Men vi tror starkt på att marknaden ska ge oss så pass bra respons att vi kan börja bygga varianter på denna Sunseeker Superhawk 50 inom en snar framtid.”

Så lyder det officiella uttalandet från Sunnseeker Yachts i England som nu planerar att möta en tuff båtmarknad med nygamla grepp. I övrigt är man mycket förtegen om detaljer om hur tankarna kring detta projekt går.

Så mycket är ändå klart att båten som ska locka framtida köpare har raka, strikta och fartfyllda linjer. Och att den är en tydlig flirt med 80-talets ideal. Kanske för den tankarna till snutduon Sonny Crocket (Don Johnsson) och Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas) för den som minns den amerikanska TV-serien Miami Vice. Även om deras 80–talsracer var en 38-fots Scarab (se filmen nedan).

Om Sunseeker Superhawk 50 blir verklighet ska Hamnen.se göra allt för att vara först att kavla upp ärmarna på kostymen, frossa i pastellfärger och sikta på horisonten i en härlig 80-talsgalopp.

Redaktionen

Sunseeker Superhawk 50

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2019_Top_Gear_nostalgi_Top_Gear_Boating

Top Gear upplever lyxbåtlivet på Rivieran

Reportage_2017_Blockettoppen_november_Explorer

Svenskarnas dröm för 48 miljoner!

nyheter_2016_Baywatch_Baywatch

Baywatch återuppstår!

Reportage_2016_Smogen_Poker_Run_Del6ScarabMiamiVice_Ingang_puff_scarab38kv3

Scarab 38 – originalbåten från Miami Vice!