Svenska tjejer ska bli bäst i världen på jetski

Gustav Morin

Gustav Morin

Kusinerna Jessica, 20, och Jonna Borgström, 16, är Sveriges mest framgångsrika tjejer i jetski. Om en vecka åker de till USA för att göra upp om VM-titeln.

Då båda tjejerna kör för Orust Jetski klubb som är Sveriges största. De har redan nått stora framgångar i jetski. Jessica Borgström är 20 år och började köra jetski när hon var 12 år. Hösten 2011 var de i vid Lake Havasu i USA och körde VM och Jessica tog hem guldet.

Om en vecka är det återigen World finals i Lake Havasu, Arizona. Finalerna körs 5-13 oktober.

– Våra jetskis är redan packade i lådor och på väg till Lake Havasu för att vi skall vara säkra att de kommer fram i tid. Vi kommer anlända till USA 2 oktober för att ha några dagar till att fixa med bil, släp, boende och kunna träna på Body Beach innan tävlingarna drar igång. På söndag den 5 oktober är det förarmöte och på måndagen är det träning för det klasser som kör i början på veckan, skriver tjejerna på sin blogg www.borgstromracing.se.

I Borgström Racing Team kör också Jonnas syster Sofie, 14, och Jessicas syster Sandra, 16. Alla tjejer i laget kommer att delta i flera klasser under VM, vilket innebär att de troligen har någon i teamet som kör varje dag.

Under dagarna som racet pågår kommer tjejerna att uppdatera sin blogg löpande. Det ska också gå att följa racingen live på ijsba.com mellan 5-13 oktober.

Både Jessica och Jonna tävlar i den snabbaste jetskiklassen som klarar 100 km/h. Toppfarten nås på osannolika två sekunder.
Foto: borgstromracing.se.

 

racing_motorsport_2013_Jetski_Borgstrom_Borgstrom_jetski_play_490x260_playknapp

Relaterade artiklar

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

elskotrar

L’Overboat – elfoiling-katamaran-vattenskoter!

Narke electric vattenskoter

Narke GT95 – eldriven vattenskoter med svenska Petestep-skrovet

Taiga Orca 14

Taiga Orca – muskulös eldriven vattenskoter till Sverige

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar