Targa 42

Redaktionen

Targa 42, som hade premiär på Båtmässan i Stockholm nov 2005, utsågs till Motorboat of the show. Targa 42 är en praktisk och bekväm båt för en krävande skeppare.

Targa 42 utsågs till Motorboat of the show på båtmässan Scandinavian Boatshow i Stockholm, november 2005

Juryns motivering var följande:

“Targa 42 är resultatet av en originell idé som har blivit en hel båtfamilj. Många har kopierat idén men få kommer ens i närheten. Med Targa 42 har Botnia Marin fått ett flaggskepp som både är komfortabelt och praktiskt och fungerar lika väl bland isberg och i stekande sol.”

Targa är en tuff och sjösäker båt oavsett om du skall transportera en massa vänner eller om du behöver lasta mycket. Walkaround cabin med skjutdörrar och höga fribord gör det lätt och säkert att lasta och röra sig ombord. Targa är en båt som gör att man blir oberoende av väder och vind. Den varma och ombonade hytten är skön att styra från under kalla vinterdagar. I över 20 år har Targa använts av de människor som, för nytta eller nöjes skull, valt att leva i och kring hav och skärgårdar.

Den senaste båten i familjen, Targa 42, hade världspremiär på Båtmässan i Stockholm, 9-13 november 2005. Targa 42 är en praktisk och komfortabel båt för en krävande skeppare. Båten delar tidlöshet och unik design som är densamma för hela Targa familjen. Den erbjuder mycket utrymme, både inom och utombords samt har utmärkta styregenskaper. Targa 42 är en båt som man lätt och säkert tar ut på öppet vatten. Det självlänsande däcket runt om, negativ framruta och tak med överhäng är som gjort för tufft väder. Targa 42 är också en snabb båt som med sina dubbla motorer (2xD6 350hk) gör att man kommer upp i 35-37 knop. Targa 42 har en Flybridge för 5 personer och hytt med 10 sittplatser samt ett stort pentry. Bekvämligheter för övernattning finns också: akterkajuta med dubbelsäng och stickkoj, badrum i akter- och förkabin samt förhytt med 3 kojer.

Tillverkare OY Botnia Marin

Läs mer

 

Targa42

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2007_nw37puff

NordWest lanserar 37-fotare

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar