Fairline Targa 48 GT – med nordisk touch

Fairline Targa 48 GT – med nordisk touch

Redaktionen

Först kom flybridgeversionen. Sedan kom en öppen variant. Men om man ska njuta lyxbåtliv på våra breddgrader gör man bäst i att satsa på det tredje alternativet. 

Nej, den har inte lika stora utvändiga utrymmen som sina syskonbåtar i samma storlek. Däremot har den rejäla skjutdörrar i salongens akterkant och litet större invändiga ytor. En välsignelse när vädret på våra breddgrader är precis så muntert som det kan vara ibland.

Kort sagt. Fairline, med tilläggsbeteckningen Targa 48 GT, är bättre anpassad till Norden. När det regnar horisontellt kan man bara stänga om sig och slå på dieselvärmaren.

Men därmed inte sagt att den inte gör sig bra i solsken. Tack vare en jättelik taklucka som sträcker sig över hela takets bredd kan man få utomhuskänsla även inomhus.

Invändigt har den en befriande rak, enkel och krusidullfri layout med en luftig salong och stora ljusinsläpp. Stor soffa på babord sida och en TV-bänk på den motsatta sidan. Mycket krut har lagts på att skapa en tuff och funktionell förarmiljö med plats för förare och navigatör i något som påminner om racingstolar.

Sovrum – inte sovhytt
I övrigt rymmer båten sju kojplatser som är fördelade på tre hytter där ägarkabinen midskepps är någonting alldeles extra. Storleken gör att den mer liknar ett lyxigt sovrum uppe på torra land än en sovhytt i en båt. Härifrån har man också direkt anknytning till den ena av båtens båda toalettutrymmen.

Liksom ägarhytten är också pentryt något alldeles extra. Också det rakt, enkelt och framför allt praktiskt i sitt utförande. Vill man som beställare skippa en sovhytt till förmån för ännu mer öppna ytor och en soffa så går det utmärkt.

I maskinrummet sitter det två stycken Volvo Penta IPS 600 D6-maskiner på vardera 435 hk som beräknas ge en marschfart på ungefär 30 knop.

 Motorboat & Yachting spanar in Fairline Targa 48 GT. 

Fairline Targa 48 GT
Längd: 15,46 m
Bredd: 4,32 m
Djupgående: 1,18 m
Vikt: ca 13 500 kg
Motor: 2 x Volvo Penta IPS 600 D6-435 (2 x 435 hk)
Marschfart: 30 knop
Bränsle: ca 1 308 liter
Vatten: ca 480 liter
Pris från: 8 795 000 kr
Mer info: www.fairline.com

Redaktionen

batar_motorbatar_2015_FairlineTarga48GT_Ingang_Fairline_Targa_48_GT_ny

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

alltforsjon-husbil

Båtar och husvagnar under samma tak på vårens mässa

Allt_for_sjon_batmassa

“Stockholmsmässan ska rivas” – mässorna flyttar

Spirit-yachts-74dh-klassiker-modern-trabat-

Prisade Spirit Yachts – klassisk design i modern tappning

Alhambra-lyxjakt-feadship-sorsaljning-till-salu-ikon

Glöm de omsakliga schabraken – köp en klassisk lyxjakt