Terhi 400 – ny tuff barnbåt

Redaktionen

Redaktionen

Terhi 400 - ny tuff barnbåtTerhiTec Oy, som är en av Europas största båtproducenter om man räknar antalet båtar, kommer nu med en ny liten, barnvänlig och lättplanande motorbåt.

En barnbåt värd namnet ska vara stryktålig, säker och lätthanterlig. Något som nyheten Terhi 400 påstås vara. Stryktålig är den framför allt genom att den är konstruerad i ABS–sandwich som gör att den kan dras upp och förvaras på steniga stränder i många generationer utan att det sker någon märkbar försämring av skrovet.

Utöver detta påstås Terhi 400 vara såväl lättdriven som tystgående tack vare nyss nämnda ABS-sandwich. Den stiger upp ur vattnet i stort sett utan planingströskel. Lämpligen med 5–8 hk på akterspegeln. Den vassa bogen gör gången någorlunda mjuk även i litet mer utmanande sjö. Vidare är den kursstabil tack vare en inbyggd köl och tack vare den kan också båten ros när så önskas.

Sist men inte minst är den helt osänkbar och som kuriosa kan nämnas att Hamnens utsände har sett en Terhi sågas itu på ett press-jippo varpå de två ombordvarande paddlade ikapp i varsin del till synes helt odramatiskt.

Terhi 400 har regnläns, två låsbara förvaringsfack. Åror och öskar ingår också i standardutrustningen.

Info www.terhitec.fi

Längd 4,01 m
Bredd 1, 50 m
Vikt ca 115 kg
Max antal pers. 4
Motor 5 – 8 hk

 

Relaterade artiklar

maxresdefault

Serva din utombordare – steg för steg!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…

Two-stroke Transportstyrelsen-2

Transportstyrelsen uppmanar – byt era motorer!

batprylar_2019_Test_elmotorer_El_vs_bensin

Snabbtest av småsnurror – el mot bensin!