Terhi 445 – liten tuffing som tål allt

Terhi 445 – liten tuffing som tål allt

Redaktionen

Om du någon gång har sett ett sprucket, buckligt eller på annat sätt skadat skrov på en Terhi så har du sett något ovanligt.

Terhis monter på båtmässan Allt för sjön i mitten på 90-talet. En båtförsäljare misshandlar skrovsidan på en båt brutalt med en hammare.

Varför? kan man fråga sig. Svaret är enkelt. Avsikten var att marknadsföra Terhi som en ovanligt stryktålig båt och som jag minns det så fick inte skrovet så mycket som en skråma efter detta övervåld.

Just detta med att Terhi är byggda i ABS-termoplast (som i stort sett ska tåla vad som helst) är något som varvet pratar om lika ofta som gärna. Utrymmet mellan ytter- och innerskrovet är sedan fyllt med vattenavvisande polyuretanskum som ger flytkraft och som dämpar skrovljudet i vågorna.

Stuvfack till tusen
Den senaste nyheten, Terhi 445 och 445 C (utan och med styrpulpet), kommer lätt upp i planing med 20 hk på akterspegeln. Utmärkande är också de stora fria ytorna samt de många snitsiga facken för förvaring av såväl stort (tampar, fendrar, ankare, packning…) som smått (plånbok, nycklar, löständer…).

Många fack för förvaring av stort och smått.

Terhi 445 är är en vidareutveckling på Terhi 400. En båt som undertecknad har testat tidigare och som visade sig gå både mjukt och snålt i en rak jämförelse med en handfull konkurrenter i samma storlek.

Hamnen.ses mest egensinniga reporter, Kapten Franz, har testat Terhi 445 på ett minst sagt annorlunda sätt där han verkligen sätter stryktåligheten på prov. Se Terhi 445 och Kapten Franz in action här! 

Terhi 445  
Längd: 4,45 m
Bredd: 1,85 m
Vikt utan motor: 280 kg
Rek. motorstyrka: 20–30 hk
Antal personer: 5
Bränsle: lös tank
Pris med styrpulpet: 43 000 kr
Pris utan styrpulpet: 37 000 kr
Mer info: www.swe.terhi.fi

Redaktionen

batar_motorbatar_2015_Terhi445_Ingang_Terhi_445

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Jakten_pa_superjakterna

Operation sanktion – de fem hetaste superjakterna på listan

terhi-480-sport

Terhi 480 Sport – inkörsporten!

batar_motorbatar_2015_BusterMini_Ingang_FabianFIngang

Fabian, 10, tycker till om Buster Mini

nyheter_2015_VinnenBuster_Ingang_MiniBusterIngang

Lilla upptäcktsresan – vinn en Buster Mini!