Terhi 475 – nu som så kallad bowrider

Redaktionen

Terhi, som kanske mest är känt för sina ovanligt stryktåliga båtar, kommer nu med Terhi 475 BR där det sistnämnda står för bowrider. Ett begrepp som blir allt mer luddigt.

I begynnelsen var bowrider en daycruiser. Fast utan fördäck. Och så hade denna bowrider U-soffa i fören istället för daycruiserns obligatoriska V-koj.

Men med tiden har gränserna tänjts och idag kan en enkel styrpulpetbåt säljas under namnet BR. Dock med det lilla kravet att den en tydlig gräns mellan den bakre och främre delen i form av dubbla pulpeter och en enkel dörr däremellan.

Så som i fallet med med nya Terhi 475 BR till exempel. En båt som i övrigt utmärker sig med ovanligt många och smarta stuvfack och som har rykte om sig att vara särdeles stryktålig.

Tål mycket stryk
Det sistnämnda på grund av att Terhi, av lång och väl beprövad tradition, bygger sina båtar i ABS-plast som sägs tåla i stort sett vad som helst.

Utrymmet mellan ytter- och innerskrovet är sedan fyllt med vattenavvisande polyuretanskum som ger flytkraft och som dämpar skrovljudet i vågorna.

Terhis stryktålighet är för övrigt något som Hamnen.ses mest egensinniga reporter, Kapten Franz, har satt på prov i en minst sagt annorlunda test av Terhi 445. Se videon här!

Terhi 475 BR rekommenderas med motorer mellan 40 och 60 hk där det senare är att rekommendera om båten ska lastas med alla de fem personer som den rymmer och är godkänd för.

Terhi 475 BR  
Längd: 4,75 m
Bredd: 1,85 m
Vikt (utan motor): 390 kg
Motor: 40–60hk hk
Riktpris (med Honda 40 hk): från 17 290 euro
Mer info: www.terhi.fi
batar_motorbatar_2016_Terhi475BR_Ingang_Terhi475BRIngang

Relaterade artiklar

Hamnen_test_Linder_Arkip_530

Linder Arkip 530 BR – första intrycken från testen

Angus-A70-Hamnen

Angus A70 – med stort fokus på det praktiska

batar_motorbatar_2018_Yamarin63BR_Ingang_Yamarin63BRIngang

Yamarin 63 Bow Rider – första intrycket

YamarinCross62BRIngang1

Yamarin Cross 62 BR – trygg och sportig

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar