Terhi 480 Sport – inkörsporten!

Elias Johansson Rimsby

Så här ser den ut, Terhis nya instegsbåt som man hoppas och tror ska locka nytt folk till båtlivet. Vi kliver ombord och tycker till. 

Ett sportigt yttre med djupt skålade stolar, en duglig aktersoffa, ett bra kapellgarage samt en dörr mellan pulpeternas. Så långt känns allt helrätt!

Det ovan uppräknade är alla delar av det som Terhi hoppas ska ge en ungdomlig touch i ett ambitiöst försök att locka just ungdomar till båtlivet.

Hamnen.se känner och klämmer på båtmässan i Göteborg och gillar det vi upplever. Inte minst att båten känns förvånansvärt rymlig trots sina nätta former.

Lämpligt nog är Terhis båtar tillverkade i mycket stryktålig ABS-plast, vilket förstås är välkommet när nyfrälsta båtmänniskor ska göra sina nybörjarmisstag.

Självklara fördelar på ovanstående tema är också att tomrummen i skrovdelarna är fyllda med polyuretanskum som gör båten osänkbar, samtidigt som det dämpar skrovljudet effektivt.

Många som önskar sig en stryktålig båt har ofta en modell i aluminium högt på listan. Men det finns stryktåliga plastbåtar också. Terhi är en av dem.

I Terhi 480 Sport finner vi alltså en tuff, säker och stryktålig båt som har det man behöver men som är befriad från fördyrande detaljer.

Standardmotorn, en Honda på 50 hk, räcker till dryga 30 knop och i grundpriset inkluderas också en plotter.

Frågan är dock om priset 155 900 kr är tillräckligt ungdomligt?

Terhi 480 BR / 480 Sport
Längd: 4,80 m
Bredd: 1,85 m
Vikt (utan motor): 390 kg
Motor: 40-60 hk
Antal personer: 5 st
Pris: Från 155 900 kr.
Mer info: www.terhi.fi
terhi-480-sport

Relaterade artiklar

Hakan-Petterson-sportbat_inledningsbild

Simon byggde sin egen snabba och supersnåla ungdomsbåt

Test_River_460_korbild

River 460 – första intrycken från testen av ungdomsbåten

Nils Vaerneus

Nils, 13, renoverade en Forslundare!

batar_segelbatar_2018_TopcatK4X_Ingang_TopcatK4XIngang

Topcat K4X – i all enkelhet

Skriv en kommentar