Svensk chans i värstingklass med farter på 150 knop!

Elias Johansson

Victory Team En barndomsdröm har förverkligats för racingesset Erik Stark som nu tar klivet in i båtracingens verkliga finrum.

Det kom plötsligt och utan förvarning – telefonsamtalet från det stora racingteamet Victory Team. Men det som sades var glasklart.

De hade haft ögonen på Erik Stark en längre tid och nu erbjöd de helt sonika en heltidsanställning som deras Formel 1-förare. Ett minst sagt attraktivt erbjudande då få, om ens någon, annan aktör har större resurser än just Victory Team.

Formel 1 Chanserna för Erik Stark att bärga medaljer lär vara bättre än någonsin. Här är F1-monstret han kommer att köra.  

Detta första samtal var för en dryg månad sedan och som om inte det vore nog ringde de snart igen med ytterligare ett erbjudande.

Nu hade de sparkat sin förare i prestigefyllda Class 1 och erbjöd Erik Stark även detta jobb.

Erik Stark Erik Stark, 31, har tävlat i båtracing sedan barnsben. 

– Det är en barndomsdröm som har blivit sann, säger Erik Stark.

Och fortsätter:
– Nu sitter jag alltså här med ett treårskontrakt som förare åt Victory Team i motorbåtbåtvärldens två tyngsta klasser. Den ena inom rundbana och den andra inom offshore-racingen.
Offshore Class 1 är nytt för Stark till skillnad från Formel 1 där han redan har flera framgångsrika säsonger bakom sig.

Class 1 kommer Stark att tävla i en 50-fots katamaran som är motoriserad med 2 x Mercury inombordare på 1 100 hk vardera och som är god för en toppfart på upp mot 150 knop…
…och debuten närmar sig med stormsteg.

Den 10-12 oktober arrangerar man säsongens sista race i Florida och då gäller det för Erik Stark att visa att Victory Team har satsat på rätt man.

racing_motorsport_2019_Victory_Team_Victory_Team

Relaterade artiklar

VansinneskorningIngang

Vansinneskörning fångad på video – 90 knop genom Sandhamn!

Victory_Team_Erik_Stark_speed

Erik Stark – nu gäller det!

Spektakulart_2017_MiamiMecka_IngangGaller_Miami_powerboats

Miami – ingen hejd i muskelbåtens Mecka

Världsrekord i 290,44 km/h

290,44 km/h – nytt rekord för enskrovsbåtar!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar