Varianter av Yamarin 68

Redaktionen

Redaktionen

På Allt för Sjön, 1-9 mars, kommer det att visas över 1 000 båtar. Två av dem heter Yamarin 68 C och Yamarin 68 DC. Det handlar om två varianter på samma skrov, en cabinbåt och en daycruiser.

Yamarin 68 Cabin.

Yamarin 68 Cabin har skjutdörrar mot den aktre sittbrunnen. Längs överbyggnaden finns breda skarndäck för passage till fördäcket. Man kan även ta sig iland inifrån från den främre delen av kabinen via en stege.

Båten har en öppen planlösning, även in mot de båda kojerna. Om man öppnar upp i taket med skjutluckan – och de båda dörrarna i aktern – har man förvandlat denna modell till en stor hardtopbåt.

Yamarin 68 Cabin har ett par fullängdskojer längst fram under fördäcket. Under akterkanten av styrbordskojen sitter en vattentoa, kopplad till en septitank.

Yamarin 68 Cabin har en genomtänkt förarplats, inte minst när det gäller placering av instrument, ratt, reglage och strömbrytare. På den nya modellen finns ett reserverat utrymme för montering av en stor kartplotter.

I den aktre delen av kabinen finns ett par längsgående bänkar med hyggliga sittplatser och rymliga stuvfack. På dessa bänkar går det att arrangera ett par extra kojplatser med mellanläggsskivor. Den utvändiga sittbrunnen har två sidobänkar som rymmer runt fyra personer och kan täckas med ett kapell.

Yamarin 68 DC.

Yamarin 68 DC är en daycruiser och har en helt annan inredning och däckslayout jämfört med kabinmodellen. Yamarin 68 DC saknar skarndäck vilket ger en god bredd invändigt. Här tar man sig upp på däck via en stege till vänster om förarplatsen och på sidan via frontrutan.

En annan skillnad mellan de båda modellerna är att det främre sovutrymmet kan stängas till via en låsbar skjutdörr.

Även denna modell har fyra, skrovmonterade ventiler som ger bra ljus i ruffen under dagtid och som kan öppnas för ventilation. Vattentoaletten ligger föröver, mitt emellan kojerna.

Yamarin 68 DC har en stor sittbrunn. Vid förarplatsen finns ett dubbelsäte där två fullvuxna personer sitter bekvämt. DC-båten har samma layout runt ratten med plats för en stor kartplotter. Om babord finns en stor pentrysektion med vask och plats för en spis, allt placerat under en fällbar lucka. Kylskåp är standard och det sitter infällt under denna pentrysektion. I den aktre delen av sittbrunnen har denna modell en stor och bekväm U-soffa där upp till sex personer sitter bekvämt runt ett fällbart bord.

 

 

batar_motorbatar_2008_yamarin68

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.