Världspremiär för Delta 54 på Scandinavian Boat Show

Gustav Morin

Gustav Morin

Delta 54 får världspremiär på Scandinavian Boat Show.Svenska Delta Powerboats nya 54-fotare ska, om allt går väl, baxas in med skohorn till världspremiären på Scandinavian Boat Show. Kanske den största båt som någonsin transporterats till mässan?

Deltas affärsidé har ända från starten varit att erbjuda hög fart med låg bränsleförbrukning och Delta 54 IPS är inget undantag.

Med tre stycken Volvo Penta IPS/600 ligger toppfarten runt 40 knop och meningen är att den speciella skrovformen samtidigt ska minska vågbildningen.

Så gott som hela båten är byggd i sandwich med kolfiber och vakuuminjicerad vinylester för att bli så stark och lätt som möjligt. 

D54_2010-10-06_kl._14.30.373

Planlösningen är generös, inga hokus-pokus-lösningar, utan ett stort akterdäck med fri möblering, en rymlig däckssalong med kök utefter hela styrbordssidan.

Upphöjd förarplats med egen utgång till däck och för enkelhets skull finns också möjlighet att styra båten med en joystick från akterdäck. Med IPS kan man ju manövrera en så här stor båt enklare och med större precision än de flesta kan ro en jolle.

I fören återfinns en rymlig ägarkabin med egen dusch och toalett. Två gästkabiner med två bäddar under salongen får dela på ett lika fint badrum. Alla tre har fått egna tv- och ljudanläggningar, liksom luftkonditionering och golvvärme.

I aktern sitter en rejäl plattform som hydrauliskt kan sänkas ner under vattenytan för att hämta upp vattenskotern eller jollen.

 

Delta 54 får världspremiär på Scandinavian Boat Show.

Relaterade artiklar

batar_motorbatar_2019_Vanquish_50_Vanquish_50

Vanquish VQ50 – vulgär, vågad eller vacker?

batar_motorbatar_2017_Delta_60_Open_Puff_Delta_60_Open

Delta 60 Open – tar upp kampen med storheterna

batar_motorbatar_2016_XO_360_XO_360_ingang_XO_360__7

XO 360 – teaser inför test med stort bildspel

nyheter_2015_Showroom_Ingang_ShowIngang

Premiär för showroom med båtar i pool

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar