Volvo Penta börjar tillverkningen av världens största utombordare

Gustav Morin

Produktionen av Seven Marines jättemotorer har nu sammansvetsats helt med Pentas produktionslina.

– Det är med stor stolthet som vi lägger till Seven Marine utombordssortiment till vår portfölj av marina bensinlösningar som produceras i Tennessee, sade Martin Bjuve, chef för Volvo Penta i Amerika.

– Med detta steg är vi bättre positionerade att utnyttja Volvo Pentas fulla tillverkningskapaciteter och höga produktionsstandarder, säger Peter Hertinge, Senior Vice President för Global Operations och Kvalitet för Volvo Penta. Vi är stolta över resan som har lett oss till denna integration och ser stora möjligheter framöver.

Att överföra produktion av Seven Marine-motorerna till Volvo Pentas etablerade tillverkningsanläggning är en del av den övergripande strategin för att vidareutveckla företagets utombordarstrategi.

Sedan Seven Marine förvärvades 2017 har insatserna fokuserats till att integrera Volvo Penta-lösningar till den enorma utombordaren.

En viktig milstolpe kom 2019 när Volvo Penta integrerade alla Seven Marine-utombordare med företagets elektroniska fartygskontroll (EVC), DuoProp, joystick-dockning och Glass Cockpit med mera.

– När vi fortsätter att utveckla vårt utombordserbjudande kommer Volvo Penta-teamet att lära av och bygga på den rikedom av marknadskunskap som delas från Davis-familjen, säger Bjuve i ett pressmeddelande.

Den 210 000 kvadratmeter stora anläggningen i Lexington hyser Volvo Pentas produktion av alla bensinmotorer. Den innehåller också en slutlig monteringslinje för produktion av industriella terrängmotorer.

Förutom Lexington-verksamheten har ett utombordskontor etablerats i Germantown. Rick Davis, grundare av Seven Marine, kommer att fortsätta arbeta tillsammans med Volvo Penta-teamet.

a Seven Marine engine produced at the Volvo Penta facility

Relaterade artiklar

Fountaine Pajot-3

Fountaine Pajot – rymlig som få och snart med eldrift!

Precision against the dock-2

Volvo Pentas nya teknik för automatiserad tilläggning

Seven Marine 2

Volvo Penta lägger ner Seven Marine!

Alfadan outboard engine

Ny snurra med fyra cylindrar och 654 hk!

Skriv en kommentar