XO 360 – störst och tuffast

Redaktionen

Finska XO, har fått mycket beröm av Hamnen.se för sina mjuka gångegenskaper och sin djärva design. Nu tar man ett rejält kliv upp i storlek med en ny 36-fotare.

Rak stäv, djup V-botten och ett på det hela taget djärv design. Och så ovanpå detta ett föredömligt tryggt uppträdande i sjön.

Det är inga dåliga ord. Men det är ändå ungefär så det har låtit när Hamnen.se har tagit pulsen på finska XO´s båtar i olika sammanhang.

Se också: 
Vi testar  XO 250 Open – designdrömmen i aluminium
Vi testar XO 360 – familjefraktaren i stridsvagnskostym

Men hittills har det rört sig om båtar upp till 27 fot och nu tar man ett rejält kliv uppåt i storlek när man har tagit fram sin nästa modell.

XO 360, som den heter, kommer att premiärvisas på båtmässan i Düsseldorf 23–31 januari och är ingenting mindre än en fullfjädrad bo-/semesterbåt med sovplatser för hela familjen, pentry med kokplattor, rinnande vatten och rejäla avställningsytor samt ett toalettutrymme med separat dusch.

Ljus och listig
Precis som sina mindre syskonbåtar kommer också XO 360 att begåvas med många listiga och fräcka detaljer som tillsammans höjer helhetsintrycket och komforten. Bland annat noteras ett fantastiskt ljusinsläpp i hytten tack vare att taket till stor del är i glas.

I motorrummet trängs i grundutförandet två Volvo Penta dieslar på vardera 300 hk, eller 370 hk vardera om man så tycker att behövs. Med 2 x 370 hk kan man räkna med en toppfart på över 45 knop.

Rak stäv, djup V-botten och ett på det hela taget djärv design.

– Och då talar vi om 45 väldigt bekväma knop, säger Dan Colliander som är VD på XO Boats.

Hamnen.se har naturligtvis satt upp XO 360 på listan “Båtar att testa – snarast”.

batar_motorbatar_2015_XO360_Ingang_XO360Ingang

Relaterade artiklar

Arronet-hyttbat-245

Arronet 24 5 Surprise – första intrycken från testen

Test_Force 10_INGANG

Force 10 – första intrycken från testen av hårdingen

DFNDR9_at-sea

XO DFNDR 9 – båten för action, sol och sömn

batar_motorbatar_2019_High_Coast_High_Coast_puff

High Coast – nykomling från Norrland god för 70 knop

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar