Yamarin 63 DC – test av daycruisern som vuxit på alla vis

Elias Johansson Rimsby

Yamarin_63_DC_inledning Sportig design i kombination med hög körkomfort. Det är vad man får i Yamarin 63 DC om man får tro tillverkaren. Frågan är vad Hamnen tycker. Här är första intrycken från testen.

Yamarin har så länge vi kan minnas levt högt på sina erkänt välsvarvade skrov som har kritikerrosats i båtpressen i åtskilliga spaltmeter. Den nya modellserien har dock en annan karaktär med fylligare förskepp och mindre överhäng.

Bli medlem i Hamnen Plus, se testen av Yamarin 63 DC samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Vad vet vi gällande denna kursändring?

– Vi vet att man på så sätt hänger på den rådande trenden med just raka och fylliga stävar. Med detta skapar man också lite mer volym invändigt, säger Gustav Morin.

Hur påverkar det köregenskaperna?

– Det ska vi snart få se. Av det lilla jag har hunnit känna än så länge verkar det lovande. Resten kommer att ge sig under dagen i blandade förhållanden här utanför Havstenssund.

Fler tidiga intryck?

– Det är slående hur lika båtarna är inom modellprogrammet. Sedda på håll så är det svårt att veta om det är en Yamarin 60 DC, 67 DC, 88 DC eller som i det här fallet – en Yamarin 63 DC. Det är på sätt och vis modigt att vara så konsekvent i designen.

Modigt?

– Ja, om kunden inte gillar designen så finns det ju ingen annan båt att hänvisa till.

Sportig – absolut – men Yamarin 63 DC har likväl en mer familjär framtoning än sina föregångare. 

Vad får man i en Yamarin 63 DC?

– Det är en bra fråga och jag tillåter mig att bli lite personlig. Man får allt som jag vill ha i en daycruiser, en båt anpassad för dagsturer och enstaka övernattningar. Det finns en V-koj i förpiken men den som prompt vill ha en toalett ombord får hoppa upp ett steg till Yamarin 67 DC.

– Jag vill påminna om vikten att tänka över vad men egentligen behöver i en båt så att man inte köper en förstår båt i onödan. Sedan gillar jag lösningen med de två rejäla trappstegen som leder ut till den lika rejäla badbryggan. Det var man inte bortskämd med på Yamarins äldre modeller såsom jag minns det.

Vad har du att säga om accelerationen, förbrukningen, toppfarten, körkomforten, priset och kvaliteten? Är Yamarin 63 DC över huvud taget något att satsa på?

– Det är bra frågor som besvaras i testen som publiceras inom kort, avlutar Gustav Morin. (Uppdatering: Testen är nu publicerad.)

Fler testade Yamarin-modeller:
67 DC – daycruiser på en ny nivå
81 DC – upp till bevis Petestep
88 DC – både sport och komfort!
64 DC (begagnad) – still going strong

 

Yamarin_63_DC_inledning

Relaterade artiklar

Sandstrom_565_Classic_inledningsbild

Sandström 565 Classic – hård test av Norrlandsbåt i Bohuslän

Micore_Xw57sc_Hamnen_stilla

Micore Xw57sc – styrpulpetbåten som går sin egen väg

Ryds_490_VI_inledningsbild

Ryds 490 VI – snål, snabb och stabil styrpulpetbåt

Zodiac_Medline_68_inledningsbild

Zodiac Medline 6.8 – test av flärdig RIB i skitväder

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar