Yamarin Cross 75 BR – sportig och förvånande förnuftig

Yamarin Cross 75 BR – sportig och förvånande förnuftig

Elias Johansson Rimsby

En potent och sportig bowrider som spöar sin föregångare i alla grenar. Så lär vi känna Yamarin Cross 75 BR. Här är första intrycken från testen.

Sportiga köregenskaper och ett rappt temperament. Fattas bara med 300 hästkrafter på akterspegeln. Mer imponerande är då att Yamarin Cross 75 BR framstår som sportig och förnuftiga på samma gång på ett sätt som vi inte är bortskämda med. Bland annat kan man skryta med en befriande öppen layout med fria passager hela vägen från fören till aktern.

Bli medlem i Hamnen Plus, se testen av Yamarin Cross 75 BR samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Så fortsätter det med påkostade och rejäla stolar, en lika rejäl vindruta och en förarplats som tyder på att någon har tänkt både ett och två varv extra.

Håller du med så långt Gustav Morin?

– Ja, det var en positiv start men lika mycket handlar det om att Yamarin har undvikit de klassiska fallgroparna. Du har redan nämnt vindrutan som faktiskt skyddar riktigt bra från vind och stänk. Ej heller är vi bortskämda med ankarfack som faktiskt rymmer både ankare och lina på båtar som den här. Men så finns det också några plumpar i protokollet som vi återkommer till i testen som publiceras inom kort. (Uppdatering: Testen av Yamarin Cross 75 BR är nu publicerad.)

Yamarin Cross 75 BR upplevs som ovanligt rymlig och välplanerad för sin storlek. Ett extra plus för den rejäla vindrutan.

Men vi kan väl säga något om köregenskaperna?

– Ja, förutom det redan sagda så kommer Cross 75 BR också med en rejäl portion körglädje och en toppfart på närmare 50 knop. Sedan utmärker den sig också på ett positivt sätt när det gäller ljudnivån. Åtminstone i mellanregistret. Men även det och förbrukningssiffrorna samt en analys av köregenskaperna återkommer vi till i testen, avslutar Gustav Morin.

Se testen av Cross 75 BR i en tidigare version. 

Elias Johansson Rimsby

Yamarin_Cross_75_BR_Hamnen_test

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Hwila 25-test-inledning

Test: Hwila 25 – elbåten som imponerar med nära nog allt

Agapi-Peder-Asplund-elbatsmassan

Agapi Boat Club – påskyndar elektrifieringen av båtlivet

FamiljesemesterYamarin-barn-strand

Båtsemester med barnfamilj – det börjar likna succé

Batsemester-med-liten-motorbat-i-Stockholms-skargard

Båtsemester med barnfamilj – vi gör det till en barnlek