Du är här:Hem Artiklar Motorbåtar Aston Martin 37– första testerna och pris!

Aston Martin 37– första testerna och pris!

am37 03Den här typen av båtar brukar stanna på skissbordet. Men denna skönhet har fått se dagens ljus  och filmats i Monaco. 

Det är såklart inte den integrerade kaffemaskinen som imponerar. Och visst är interiören i ruffen snygg med sina släta blanka ytor, elektriskt hiss- och sänkbara bord samt högglanslackade träytor. 

Men det är inget vi inte sett förut.

Många gånger är konceptbåtar som denna inte så mycket att hurra för – det märker man när man lyfter blicken över namnet på loggan.

Men i det här fallet verkar båten faktiskt skilja sig från mängden. I alla fall designmässigt.

Läs mer och se bildspel på AM37!

Framförallt är det förarmiljön jag fastnat för och då främst den i Testa-stil integrerade skärmen som visar allt som förare och passagerare kan tänkas vilja veta om såväl motorer som elektriska finesser.  

I övrigt verkar läderdetaljerna kunna få en dyrkare i ämnet att njuta och utformningen är precis så opraktisk men vacker som man kan förvänta sig av en glänsarprodukt som denna.

Skovet är skarpt vinklat och har ett tvärgående steg som ska hålla attackvinkeln konstant och minska den våta ytan.

Det går att välja motorer med diesel eller bensin. Går man för det senare alternativet med modellbeteckningen "S" så får man dubbla V8-bensinare på vardera 520 hk. Väljer man därtill extra allt när det kommer till utrustningsnivå så sägs prislappen landa på, i runda slängar, 19 miljoner svenska kronor. 


 

Publicerades: 2016-11-10

Text: Gustav Morin

Skriv ut