Du är här:Hem Artiklar Motorbåtar Dahl P10 - ny djärv allvädersbåt i kolfiber

Dahl P10 - ny djärv allvädersbåt i kolfiber

image
Informationen är än så länge knapphändig. Men skvallret säger att nya Dahl P10 blir en djärv patrullbåt i vakuuminjicerat kolfiber för användning året runt.

Ett par veckor har gått sedan vi blev varse att Luksusjaht, med Lennart Alpstål i spetsen, som sedan tidigare äger varumärket Delta Powerboats, har förvärvat den svenska RIB-producenten Dahl Naval AB.

Detta bäddar nu för ökade resurser och nya satsningar på Dahl som nu kommer med en ny produktlinje som går under namnet Patrol. Först ut är Dahl P10 som, namnet till trots, är en elva meter lång allvädersbåt i vakuuminjicerad kolfiber.

image
Nya Dahl P10 tar form på Ösel utanför Estlands kust där också Delta och arcona byggs.

Båten produceras i samma fabrik som Arcona och Delta på Ösel utanför Estlands kust. Även om hemlighetsmakeriet kring nyheten är stort så har vi snappat att man lägger stor möda på att skapa en användarvänlig båt för alla väder. Och att den ska fungera lika bra i mörkaste december som i midsommartider.

Bakom de fräcka linjerna står Ted Mannerfelt som har gjort sig känd för sina välsvarvade och lättdrivna skrov. Dahl P10 får ett tvåstegat skrov som är optimerat för farter upp till 50 knop.

image
Den tänkta målgruppern är sålunda yrkesfolk och andra som vill kunna röra sig i skärgården snabbt och tryggt utan att vara väderberoende.

image
Dahl P10 kommer att erbjudas i minst två versioner i vilka utrymmena ombord är lite olika prioriterade. Vill man så kan man också spara en slant på inköpspriset genom att beställa båten i glasfiber istället för kolfiber.

Utöver Dahl P10 så är också en mindre båt på samma recept på gång.

Dahl P10
Längd: 11,00 m
Bredd: 3,10 m
Vikt ca: 3 000 kg
Byggmaterial: glasfiber eller kolfiber
Rek. motor (min): 1 x Volvo Penta D6-370
Rek. motor (max): 2 x Volvo Penta D3 20
Bränsle: ca 650 liter
Prisexempel glasfiber och 1 x VP D6-370: från 2 600 000 kr
Prisexempel kolfiber och 1 x VP D6-400: från 3 000 000 kr
Mer info: www.dahlnaval.se

Publicerades: 2015-03-16

Skriv ut