Du är här:Hem Artiklar Motorbåtar Perfekt båtmatchning till värstingMercan

Perfekt båtmatchning till värstingMercan

image
Om man vill åka vansinnigt fort på såväl land som vatten, har befängt mycket pengar och är besatt av färgmatchning – då är detta ett intressant ekipage. 

När Mercedes ska lansera nya värstingbilar verkar de tycka att det är en bra idé att spöka ut världens mest extrema enskrovsbåtar med sina AMG-loggor som vanligtivs sitter på deras sportigaste modeller.

Det är nämligen inte första gången det händer. 

Nu är det Mercedes dubbelturbomatade AMG GT S med 510 hästar som presenteras och återigen är det legendariska Cigarette som står för fartvidundret till båt. Modellen heter, håll i er: Cigarette Racing 50 Marauder GT S Concept.

Den är en spjutbåt i dess rätta bemärkelse med måtten 15 x 2,4 meter och trots att den bantats 450 kg jämfört med sin föregångare lär den klara att behålla sitt rykte om att vara en svårslagen racer i hög sjö.

Toppfarten med dubbla Mercury Racing-inombordare på vardera 1 550 hk är cirka 120 knop. Prislappen ligger i runda slängar på tio miljoner kronor. 

Även om inredningen fortarande andas klassisk Cigarette är den rustad med det senaste av teknologi såsom blåtandskommunikation, fyra stora navigationsskärmar med extra allt från Garmin, samt ett ljudsystem som lär kunna skrämma slag även på luttrade motorbluddergubbar.

image
imageimageimageimageimageimage
Läs mer på www.cigaretteracing.com och spana in den tidigare skapelsen på samma tema: Cigarette och Mercedes bygger rekordsnabb elbåt.

Publicerades: 2015-02-16

Text: Gustav Morin

Skriv ut