Du är här:Hem Artiklar Motorbåtar SAY Runabout 29 – djärv och stilren kolfiberracer

SAY Runabout 29 – djärv och stilren kolfiberracer

Tyska SAY Carbon Yachts bygger båtar som sticker ut. Nya SAY Runabout 29 Carbon är inget undantag. Här i både en öppen och en mer skyddad version.

Gudomligt vacker eller kanske rentav ful? Oavsett vad man tycker så lämnar SAY Runabout 29 ingen oberörd. Odiskutabelt är dock att den har ett högt och vackert gångläge med en anfallsvinkel som ger minima våt yta.

Rak stäv, kantiga former och stora öppna ytor är som bekant en trend i modern båtdesign. Men här har man tagit det ännu ett steg. Som tilläggsnamnet Carbon antyder så är båten helt igenom byggd i kolfiber med de fördelar som det ger. En mycket lätt och stark konstruktion sålunda.

Badbryggan hör till de största som skådats och ruffen är försvinnande liten med tanke på båtens storlek. Den som gillar båten i stort, men som hakar upp sig på en eller flera detaljer, ska dock veta att SAY Runabout 29 skräddarsys efter beställarens önskemål.

Det går alltså utmärkt att komma med egna förslag på lösningar i stort och smått. Bilderna nedan vissar en variant på samma grundrecept.

Svart som synden och inget skydd motvind och stänk. 

Under motorhuven sitter det en Mercruiser V8 på 350 hk som räcker till en toppfart på strax under 50 knop.

SAY Runabout 29 Carbon  
Längd ö a: 8,85 m
Längd v l: 7,62 m
Bredd: 2,78 m
Djupgående: 0,81 m
Vikt: 1 380 kg
Motor: Mercruise V8 6,2l MAG 350 (350 hk)
Toppfart: 48,5 knop
Bränsle: 265 liter
Vatten: 60 liter
Antal personer: 6
Mer info: www.say-yacht.com

Publicerades: 2016-04-15

Skriv ut