Du är här:Hem Artiklar Motorbåtar Tuna 600 DC – nytt kort i aluminium-djungeln

Tuna 600 DC – nytt kort i aluminium-djungeln

image
De växer som svampar ur jorden, båtarna som vill haka på det plötsliga suget efter aluminiumbåtar. Tuna 600 är nu ännu en i mängden av båtar i plåt.

De stora och etablerade alubåtstillverkarna fnyser. "Den där ser ut som ett verk av någon som har fått en mig-svets i julklapp.", var en kommentar som fälldes på båtmässan i Helsingfors under dagen.

image
Utbudet av nya aluminiumbåtar växer i en häpnadsväckande takt. Hamnen.se har fullt sjå att hålla reda på dem och väntar som vanligt tills vi har hunnit köra dem innan vi levererar ett utlåtande.

Mycket vilja
Än så länge nöjer vi oss sålunda med att konstatera att Tuna, som byggs i Kiew, Ukraina, är en ny och hungrig aktör i blåtbåtbranschen.

I skrivande stund visar de upp nyheten Tuna 600 på båtmässan i Helsingfors och hoppas de på att värva nya återförsäljare var helst det går.

image
"Stockholm vore drömmen", säger Kristo Herzmann, som är en av de starkast drivande krafterna bakom Tuna.

image
Tuna 600 har tilläggsnamnet DC (Daycruiser) trots att det är, så som Hamnen.ses utsände känner begreppen, en solklar BR (bowrider).

Om Tuna blir en långvarig och trygg aktör och kanske rentav ett hot mot etablerade Alucraft, Viggo, Anytec, Marell, Buster och Silver, för att nämna några, återstår att se.

Publicerades: 2016-02-12

Skriv ut