Najad sparkar personalen och flyttar från Orust

Redaktionen

Informationen spretar men klart är att Najad flyttar till Uddevalla och att stora nedskärningar i personalen är att vänta.

Det stolta Orustvarvet Najad får nu vänja sig med tanken att bli ett Uddevallavarv då en ny affärsmodell sätter nya ramar för det fortsatta arbetet.

Målet är att skapa framgångsrika och effektiva verksamheter för att fortsätta bygga och utveckla kvalitetsbåtar inom respektive segment.

Nytt på gång
Najad premiärvisade sin nya 395 AC på Düsseldorfmässan och kommer att visa den nya 395 CC på Öppet varv i augusti. Arcona bygger helt nya 435, som premiärvisas på Allt på Sjön i augusti.

Det ovan sagda kan dock vara dåliga nyheter för varvspersonalen som har sagts upp och med införandet av den nya affärsmodellen avgår också nuvarande vd, Jörgen Ottosson.

Men gällande personalen erfar Hamnen.se att det sista ordet ännu inte är sagt då MBL-förhandlingar är att vänta.

Nya bud
Under fredagskvällen skickade Orust Quality Yachts AB, där Najad och sedan den 1 mars också Arcona ingår, ut ett andra pressmeddelande där man uttalar sig försiktigare gällande uppsägningarna. Här är meddelandet i sin helhet:

Båttillverkarna Najad och Arcona har sedan 1:e mars 2018 samma ägare i form av Orust Quality Yachts AB. Verksamheterna bedrivs i separata bolag och varumärkena och båtarna ska fortsatt utvecklas var för sig.

Målet är att skapa framgångsrika och effektiva verksamheter för att fortsätta bygga och utveckla kvalitetsbåtar inom respektive segment.

Najad premiärvisade sin nya 395 AC på Düsseldorfmässan och kommer att visa den nya 395 CC på Öppet varv i augusti. Arcona bygger just nu helt nya 435, som premiärvisas på Allt för Sjön i augusti.

I samband med ägarförändringen i Arcona har styrelsen analyserat verksamheterna och vilken potential respektive verksamhet har.

Slutsatsen är att Arcona mycket framgångsrikt har bedrivit en affärsmodell som innebär att man tillverkar båtar i tätt samarbete med utvalda underleverantörer. Najad AB har nu kallat till MBL- förhandling för anställd personal i Henån.

Nuvarande VD för Najad och Arcona, Jörgen Ottosson, har på egen begäran valt att lämna sitt uppdrag i samband med detta.

//Håkan Eksandh
, Ägare Orust Quality Yachts AB.

Se videor när vi testar:
Arcona 380 – familjeracer i högsta ligan
Arcona 465 Carbon – svenska lyxracern lägger ribban

nyheter_2018_NajadFlyttar_Ingang_Najad

Relaterade artiklar

Arcona 345

Arcona 345 – första intrycken från testen

Najad 395

Najad 395 – första intrycken från testen

batar_segelbatar_2018_Najad395_Ingang_Najad_395

Sverigepremiär för nya Najad 395!

Spektakulart_2015_Snipa_med_V8_Snipa_med_V8

Snipan är Sveriges populäraste båt!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar