Nimbus C11 – en allväderspjäs i finkläder

Gustav Morin

Gustav Morin

Nimbus C11 ska släppa in sommarvindar lika värdigt som den tar sig an snöoväder. Hamnen kliver ombord och leverar första intrycken.

C11 är en snabb och rymlig pendlarbåt för året-runt-bruk.

Det som skiljer C11 från traditionella pendlarbåtar är, förutom att den är enorm till storleken, att den enkelt kan förändra karaktär från ”stängd” till ”öppen” för att passa bättre till dagsaktiviteter eller som semesterbåt för familjen.

Den är avsedd att med enkelhet transportera upp till 9 personer snabbt, skyddat och bekvämt – oavsett väderförhållanden.

Nimbus ambition har varit att skapa en båt som känns naturlig att använda till flera aktiviteter som till exempel fiske, bad, umgänge eller semester. Den ska vara lika användbar för sociala sammanhang i sol och värme som för transport i regn och kyla. Vid för mycket sol finns det färdiga solskydd och luftkonditionering.

Det är en enorm pendlarbåt av snofsigt snitt.

 

Fartregistret ligger mellan 20-40+ knop och långa sträckor i hög fart ska kunna avverkas utan nämnvärd påfrestning för besättningen.

Skrovet har ett vasst förskepp för att klyva vågorna men samtidigt ska stänkvattnet ska ledas bort på ett effektivt sätt.

Salongen har stora ljusinsläpp och en flexibel sittgrupp som funkar för både färd och för lunch. Flexibiliteten kommer av att de två sofforna har tre olika funktionslägen som med enkla handgrepp kan fällas och flyttas till olika positioner beroende på önskad funktionalitet samt att bordet kan höjas, sänkas, roteras och vikas. I salongen finns också flera naturliga och lättåtkomliga stuvutrymmen.

Förarplatsen är ombonad och har gott om förvaringsutrymmen. Instrumentbrädan har plats för två 12-tums plottrar. Som tillval finns bland annat gasdämpade stolar och joystick.

Långa sträckor kan avverkas utan ansträngning.

 

Precis som syskonet T11 har C11 gott om umgängesytor på däck och har en bred walk-around med väl tilltagna gångbord och breda passager. Tack vare de breda skjutdörrarna kan två personer passera varandra i dörröppningarna.

Det stora akterdäcket kan användas som lastyta och har en nedfällbar sittbänk med fenderhållare. Under durken finns ett lättåtkomligt stuvutrymme på 2 500 liter. Badplattformen och akterdäcket är väl tilltaget, här får flera personer plats samtidigt. På styrbordssida finns möjlighet till en extra yttre styrplats med plotter och joystick.

På fördäcket ryms en solbädd samt en stor lastlucka till förkabinen. De breda relings-sargerna på fördäcket kan användas som sittplatser.

Under däck finns pentry med kylskåp och fyra sängplatser fördelat på förkabin och mittkabin. Badrummet har ståhöjd.

C11:an är förberedd för luftkonditionering (AC), dieselgenerator, gyrostabilisering, joystickstyrning, tak-, lastbågar, dämpade förarstolar, solpaneler med mera.

Nimbus C11
Längd: 12,40 m
Bredd: 3,46 m
Vikt (utan motor): 6 600 kg
Höjd: 3,75 m
Motor: 600-880 hk (utombordare eller inombordare
Toppfart: 40+ knop
Antal personer: 12 st
Antal kojplatser: 4 st
Vattentank : 135 l
Bränsletank: 850 l
Pris: Från 3 616 600 kr
Mer info: Nimbus.se
Nimbus C11 Puff

Relaterade artiklar

windy

Windys nya Nimbusdödare angör i augusti

batar_motorbatar_2019_Nimbus_T11_Nimbus_T11

Nimbus T11 – första intrycken

batar_motorbatar_2018_Nimbus11IIIgen_Ingang_Nimbus11Ingang

Nimbus 11 – redo för den stora världen!

nyheter_2018_Nimbus_buys_Bella_Nimbus

Nimbus köper Bella Boats

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar