Nimbus satsar på aluminiumbåtar!

Redaktionen

Redaktionen

Alukin i Norrtälje slår sig samman med Nimbus Boats för att höja tillgängligheten för båtköpare i hela landet samtidigt som Nimbus kompletterar sitt utbud med aluminiumbåtar.  

Pressmeddelandet i sin helhet:

Alukin har haft en stadig utveckling de senaste åren och har sedan föregående år en försäljningsökning om 30 procent. Nu ökar Alukin tillgängligheten för köpare av svensktillverkade aluminiumbåtar när Nimbus Boats Sweden AB går in som delägare.

– För Nimbus del så är detta ett viktigt steg i en produktutvidgning där man som komplement kan erbjuda ett nytt segment, med både fritids och arbetsbåtar i aluminium via sina återförsäljare säger Jan-Erik Lindström, VD Nimbus Boats Sweden AB

På Alukin upplever man att efterfrågan på helsvetsade aluminiumbåtar är fortsatt stark på hemmamarknaden men att den är ökande även i övriga Europa.

– Vi ser stora fördelar med att alliera oss med Nimbus och deras redan etablerade återförsäljarnätverk. Konkret innebär det att vi kan förenkla för båtköparen att se och provköra Alukins båtar på fler platser och det kommer även bana väg för exporten, säger Maria Nikula, ägare i Alukin.

– Det här känns väldigt bra, vi kan identifiera oss med Nimbus och deras historia som en av Sveriges främsta båttillverkare. Vi delar en passion för båtar men också för teknik, produktion samt konstruktion och design, vilket ger väldigt goda förutsättningar inför framtiden, fortsätter Maria Nikula.

Försäljning och organisation

Inledningsvis kommer Nimbus återförsäljare att fokusera på försäljning av Alukins fritidsmodeller. Alukin sköter tillsvidare direktförsäljningen från Norrtälje av båtmodellerna i Work-serien samt försäljning till B2B/företagskunder och myndigheter.

I den nya organisationen tar Maria Nikula över som VD för Alukin med fortsatt varumärkesansvar för Alukin. Peter Nikula, tidigare VD går nu fullt ut in i rollen som produktchef för Alukin aluminiumbåtar.

– Den här konstellationen ger oss möjlighet att fokusera ytterligare på utvecklingen av företaget och båtarna där jag kommer arbeta mer koncentrerat med produktion, konstruktion, design och produktutveckling, avslutar Peter Nikula.

Nimbus Boats Sweden AB har sin huvudsakliga produktion i Mariestad med huvudkontor i Göteborg. Nimbusgruppen innefattas i övrigt av egna återförsäljare med fullservicemarinor samt partners i Sverige och i övriga världen via dotterbolag och partners.

ALUKIN aluminiumbåtar är kvalitetsbåtar för ett enkelt och praktiskt båtliv framtagna för fritid och för professionellt bruk. Båtarna ritas, konstrueras och byggs i sin helhet i Roslagen av Marinteknik i Norrtälje AB. I samband med sammanslutning till Nimbusgruppen byter det producerande bolaget namn till Alukin Boats Sweden AB.

nyheter_2018_NimbusAlukin_Ingang_Alukin_Nimbus

Relaterade artiklar

windy

Windys nya Nimbusdödare angör i augusti

batar_motorbatar_2019_Nimbus_T11_Nimbus_T11

Nimbus T11 – första intrycken

nyheter_2018_Nimbus_buys_Bella_Nimbus

Nimbus köper Bella Boats

batar_motorbatar_2018_Nimbus11_Ingang_Nimbus11Ingang

Nimbus 11 – tre tuffingar!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar